• Технологичните акции продължават разпродажбата си

    Технологичните акции продължават разпродажбата си

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха със 118 пункта.

    Технологичните акции продължават разпродажбата си

    Фючърсите на американските акции поевтиняха рано сутринта в сряда след двудневна разпродажба на технологични акции, притиснати от нарастващите лихвени проценти, които стимулираха енергийните и финансовите акции.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха със 118 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се движеха на слабо отрицателна територия.

    Акциите на дребно отбелязаха удар в разширената търговия след тримесечните резултати. Nordstrom падна с около 23%, а Gap падна с около 16%. И двете компании отчетоха пропуснати печалби за последното тримесечие.

     

    Акциите на компанията за компютърен хардуер HP се повишиха с повече от 7% след работно време от печалбите на компанията, които надминаваха горната и долната линия, и по-високите насоки за печалбите за първото тримесечие. При редовна търговия обаче повечето технологични акции бяха на червено.

    Технологичният Nasdaq Composite загуби 0,50% по време на сесията във вторник, докато S&P 500 добави 0,17%, а банковите и енергийните акции помогнаха за повишаване на Dow Jones Industrial Average със 194 пункта.

    Разминаването в секторите се движи в тандем с доходността на държавните облигации, която има тенденция да повдига банковите акции и да смазва технологичните и други компании с висок растеж. Доходността нараства след преназначаването на Джером Пауъл за председател на Федералния резерв в понеделник от президента Джо Байдън.

    В петък, точно преди обявяването на преноминацията на Пауъл, инвеститорите бяха уплашени от възраждането на Covid-19 в Европа, което тласна технологичните акции нагоре.

    Търговията може да се забави през следващите дни поради празника на благодарността, но инвеститорите ще наблюдават множество икономически данни, които трябва да излязат в сряда, включително седмични искове за безработица, актуализация на БВП, лични доходи, показания за потребителското доверие и протоколи на Федералния резерв FOMC.

    Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00