• Акциите на китайския предприемач Kaisa поскъпнаха с 20%

    Акциите на китайския предприемач Kaisa поскъпнаха с 20%

    Kaisa е вторият по големина емитент на офшорни облигации с висока доходност сред китайските разработчици.

    Акциите на китайския предприемач Kaisa поскъпнаха с 20%

    Китайският разработчик на недвижими имоти Kaisa обяви в четвъртък планове за изплащане на инвеститорите. Секторът на имотите в Китай продължава да е изправен пред натиск.

    Акциите на Kaisa, котирани в Хонконг, скочиха с 20% при отваряне на пазара, преди да намалят някои печалби, за да затворят с 13,86% по-високо. Това беше първият ден на търговия след почти триседмично спиране. Разработчикът спря търговията, след като пропусна плащане за продукт за управление на богатството по-рано този месец.

    „Въведени са мерки за погасяване за около 1,1 милиарда юана (171,9 милиона долара) от продуктите за управление на богатството", сподели Кайса в документация до фондовата борса в Хонконг. Разработчикът заяви, че е в преговори за изплащане на останалите 396,6 милиона юана в продукти за управление на богатството.

    Отделно от това Kaisa каза, че ще преструктурира плащанията по офшорни дългове, дължими през декември, като предложи на инвеститорите нови облигации на стойност 380 милиона долара, които сега трябва да бъдат изискуеми през 2023 г. Първоначалните облигации, деноминирани в щатски долари, бяха на стойност 400 милиона долара.

    Сред китайските разработчици Kaisa е вторият по големина емитент на офшорни облигации с висока доходност, деноминирани в щатски долари, според френската инвестиционна банка Natixis. Evergrande, най-задлъжнелия строител на недвижими имоти в света, се нарежда на първо място.

    Към първата половина на тази година Kaisa е прекрачила две от трите „червени линии“ на Китай за предприемачи на недвижими имоти, които правителството очерта, според Natixis.

    недвижими имоти Китай акции businessnews.bg Kaisa Natixis

    Оценка на новината

    5.00