• Фючърсите на Dow се понижиха с повече от 2%

    Фючърсите на Dow се понижиха с повече от 2%

    Азиатските пазари също бяха силно засегнати в сутрешната търговия.

    Фючърсите на Dow се понижиха с повече от 2%

    Фючърсите за Dow Jones Industrial Average паднаха със 794 пункта, тези за S&P 500 и Nasdaq 100 също бяха на отрицателна територия.

    Ходовете надолу дойдоха, след като служители на СЗО предупредиха за нов вариант на Covid-19, който е открит в Южна Африка. Обединеното кралство временно спря полетите от шест африкански държави поради варианта.

    Доходността на еталонните 10-годишни държавни ценни книжа на САЩ падна до 1,5380%, рязък обрат след скока над 1,65% по-рано тази седмица. Доходността на облигациите се движи обратно на цените.

    Цените на петрола също паднаха, като фючърсите на американския суров петрол паднаха с 5,4% до $74,15 за барел, докато южноафриканският ранд отслабна с 2% спрямо зеления до 16,2778 за долар.

    Азиатските пазари бяха силно засегнати в търговията в петък, като японският Nikkei 225 и хонконгският индекс Hang Seng паднаха с над 2% всеки.

    Доходността на държавните облигации се покачи тази седмица, оказвайки натиск върху акциите с висок растеж. Nasdaq се понижи с 1,3% за седмицата, докато S&P 500 се повиши с по-малко от 0,1%, а Dow се повиши с приблизително 0,6%.

    Последните седмици на годината обикновено са силен период за пазара, като така нареченият митинг на Дядо Коледа обикновено създава щастливи празници за Уолстрийт. S&P 500 е нараснал с 25% до момента.

    Петък също бележи неофициалното начало на празничния сезон на пазаруване, тъй като инвеститорите ще търсят информация от Черния петък, за да определят настроението на потребителите в САЩ. Акциите на дребно претърпяха драматични движения и в двете посоки през този сезон на печалбите. В сряда акциите на Gap и Nordstrom паднаха с повече от 20%, но Kohl’s скочиха с повече от 10% преди седмица, след като отчете силен ръст на продажбите.

    Ръководителите на търговията на дребно говориха през тримесечието за това как се справят с проблемите на веригата за доставки и инфлацията. Остава също да се види дали дискусията около проблемите на веригата за доставки е накарала потребителите да започнат да пазаруват рано през празничните дни, което потенциално може да наруши продажбите през четвъртото тримесечие.

    Dow Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00