• Фючърсите на акциите се покачват след голямата разпродажба в петък

    Фючърсите на акциите се покачват след голямата разпродажба в петък

    Фючърсите на Nasdaq 100 нараснаха с 1,07%

    Фючърсите на акциите се покачват след голямата разпродажба в петък

    Фондовите фючърси се повишиха в ранната сутрешна търговия в понеделник след голямата разпродажба в петък.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average поскъпнаха с 208 пункта, или 0,6%. Фючърсите на S&P 500 добавиха 0,82%, а фючърсите на Nasdaq 100 нараснаха с 1,07%.

    Акциите излизат след съкратена празнична сесия в петък, в която Dow публикува най-лошия си ден от октомври 2020 г. Dow се понижи с 905 пункта, или 2,5%. S&P 500 падна с 2,3%, а Nasdaq Composite се понижи с 2,2%. Трите основни индекса бяха отрицателни за седмицата.

    Световната здравна организация в петък определи новият щам на Covid-19 omicron като „вариант на безпокойство“. Докато учените продължават да изследват варианта, големият брой мутации на omicron предизвика тревога. 

    Производителите на ваксини обявиха мерки за изследване на omicron, като тестовете вече са в ход. Въпреки че остава да се види как omicron реагира на настоящите ваксини или дали са необходими нови формулировки, главният медицински директор на Moderna Пол Бъртън каза в неделя, че производителят на ваксини може да пусне преформулирана ваксина срещу варианта на omicron в началото на следващата година.

    В допълнение към развитието на Covid-19, инвеститорите също очакват ключови икономически данни, публикувани тази седмица.

    Очаква се ноемврийският доклад за работните места в петък да покаже солиден ръст на работните места. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, очакват 581 000 добавени работни места през ноември.

    Проучването на Института за управление на доставките е публикувано в сряда и икономистите също очакват силни резултати.

    Dow Фючърси на акции Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00