• Акциите на Apple се покачиха с 0,8%

    Акциите на Apple се покачиха с 0,8%

    Dow и S&P 500 отбелязаха най-голямата си двудневна печалба от ноември 2020г.

    Акциите на Apple се покачиха с 0,8%

    Фючърсите на Dow паднаха с 31 пункта, докато тези на Nasdaq 100 нараснаха с 0,3%.

    Лидерът на ваксините Moderna отбеляза спад на акциите си с 2,8% при предпазарна търговия.

    Акциите на Apple се покачиха с 0,8% въпреки доклада, че производителят на iPhone се очаква да падне с 15 милиона бройки от целта си от 230 милиона единици тази година поради проблеми с веригата за доставки.

    Във вторник S&P 500 и Nasdaq Composite публикуваха най-добрите си дни от март. Dow Jones Industrial Average се повиши с 492 пункта, подпомогнати от печалбите на Apple, Salesforce и American Express. S&P 500 също регистрира печалба, нараствайки с 2,1%. Фокусираният към технологиите Nasdaq Composite беше отличен производител, след като спечели повече от 3%.

    Всички 11 сектора бяха положителни във вторник, водени от Tech, които нараснаха с 3,5%.

    Акциите се възстановиха тази седмица от срива на пазара миналата седмица поради опасения от новия омикрон варианта на Covid-19 и възможно по-бързо от очакваното намаляване на програмата за изкупуване на облигации на Федералния резерв.

    Технологичните акции са водещи, като Nasdaq нарасна с 4% от понеделник. Dow и S&P 500 отбелязаха най-голямата си двудневна печалба от ноември 2020 г.

    Главният стратег на глобалните пазари на JPMorgan Марко Коланович каза във вторник, че инвеститорите могат да се доверят на това възстановяване на акциите.

    Печалбите от тази седмица върнаха основните средни стойности на поразително разстояние от техните рекордни върхове. Dow е 2,3% от рекорда си, а S&P 500 и Nasdaq са съответно 1,2% и 3,2% от най-високите си стойности за всички времена.

    В сряда Бюрото по трудова статистика ще пусне октомврийското проучване за работни места и текучество. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, очакват през октомври да има 10,6 милиона отворени позиции спрямо 10,4 милиона през септември.

    Докато големите компании от S&P 500 отчитат печалби за третото тримесечие, Campbell Soup, GameStop и Rent the Runway докладват в сряда.

    Apple Dow Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00