• Nasdaq Composite се повиши с 0,64%

  Nasdaq Composite се повиши с 0,64%

  Фючърсите на S&P 500 се понижиха с 0,02%.

  Nasdaq Composite се повиши с 0,64%

  Фючърсите на американските фондови индекси бяха малко променени в началото на четвъртък, след като основните средни стойности отчетоха печалби за трети пореден ден.

  Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се понижиха с 3 пункта. Фючърсите на S&P 500 се понижиха с 0,02%, докато тези на Nasdaq 100 останаха без промяна.

  По време на редовна търговия Dow и S&P 500 се повишиха съответно с 0,1% и 0,3%, като всеки от тях регистрира печалби за трети пореден ден. Печалбата на S&P през последните три дни е най-силната за годината, според MKM Partners.

  Nasdaq Composite се повиши с 0,64%, регистрирайки също трети ден на печалба. Apple имаше най-положително въздействие върху индекса, докато Nvidia беше най-голямото съпротивление.

  Акциите получиха тласък, след като Pfizer и BioNTech заявиха в сряда сутринта, че бустерната доза от тяхната ваксина осигурява високо ниво на защита срещу новия вариант на омикрон.

  С печалбата в сряда, S&P 500 вече е само с 0,9% под най-високото си ниво за всички времена в рамките на деня от 22 ноември. Ед Моя, старши пазарен анализатор в Oanda, каза, че пазарът е в режим на изчакване преди доклада за инфлацията в петък, което може да „подхрани допълнителни залози за повишаване на лихвите на ФЕД".

  Икономистите очакват докладът да покаже, че цените са се повишили с 0,7% през ноември спрямо предходния месец, според оценките на Dow Jones.

  „Докато растежът и пазарите на труда дадоха причини да бъдем оптимисти по отношение на икономиката, инфлацията достигна своя 30-годишен връх“, казаха от UBS. „С навлизането на варианта омикрон в картината, инвеститорите сега се питат как ще изглежда паричната политика в бъдеще. Пандемията вече значително увеличи несигурността по отношение на икономическите перспективи“.

  Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100

  Оценка на новината

  0