• S&P 500 поскъпнаха с 0,24%

  S&P 500 поскъпнаха с 0,24%

  Dow спечели 4% миналата седмица.

  S&P 500 поскъпнаха с 0,24%

  Фючърсите на акциите се повишиха рано в понеделник, след като S&P 500 отбеляза най-добрата си седмица от февруари при ново рекордно затваряне, възстановявайки се от голямата разпродажба, предизвикана от страховете от варианта на коронавируса omicron.

  Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се търгуват с 90 пункта по-високо. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,24%, а фючърсите на Nasdaq 100 нараснаха с 0,24%.

  Ранните действия в понеделник последваха силна седмица на Уолстрийт, когато инвеститорите се отказаха от горещата инфлация. Dow със сини чипове спечели 4% миналата седмица, прекъсвайки четириседмична поредица от загуби с най-доброто си седмично представяне от март насам. S&P 500 и Nasdaq Composite скочиха съответно с 3,8% и 3,6% миналата седмица, като и двата показаха най-доброто си седмично представяне от началото на февруари.

  Инвеститорите усвоиха скока в заглавните данни за инфлацията, който достигна 6,8% през ноември на годишна база за най-големия скок от 1982 г. насам. Печатът беше малко по-висок от оценката на Dow Jones от 6,7%.

  „Фактът е, че инфлацията вероятно ще остане на по-висока страна за известно време и рисковете от нестабилна инфлация остават, въпреки че вярваме, че преминаването на базовите ефекти и облекчаването на ограниченията на веригата за доставки до края на първото тримесечие на следващата година трябва бавно да снижи инфлацията до по-удобни нива“, каза в бележка Рик Ридер, главен инвестиционен директор на BlackRock по глобални фиксирани доходи.

  Ключовото четене на инфлацията дойде преди двудневната среща на Федералния резерв за политиката тази седмица, където се очаква политиците да обсъдят ускоряването на края на програмата му за изкупуване на облигации.

  Председателят на Фед Джером Пауъл, както и парад от говорители на Фед, наскоро предположиха, че централната банка може да прекрати месечната програма за изкупуване на облигации за 120 милиарда долара по-рано от текущия график от юни 2022 г.

  Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

  Оценка на новината

  5.00