• Фючърсите на акции се повишават преди ключовите данни за инфлацията

    Фючърсите на акции се повишават преди ключовите данни за инфлацията

    Централната банка ще публикува изявление в сряда с тримесечни прогнози за икономиката, инфлацията и лихвените проценти

    Фючърсите на акции се повишават преди ключовите данни за инфлацията

    Фючърсите на американските фондови индекси се повишиха по време на ранната сутрешна търговия във вторник, след като основните средни стойности започнаха седмицата на червено.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, спечелиха 136 точки. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 бяха предпазливо по-високи. По време на редовна търговия Dow се понижи с 0,89%, или 320 пункта, докато S&P 500 се понижи с 0,9%. Nasdaq Composite падна с 1,39%, тъй като инвеститорите напуснаха технологични акции с високи оценки.

    Акциите на авиокомпаниите и операторите на круизни линии намаляха на фона на опасенията, че новият вариант на Covid-19 - омикрон, може да внесе промени в пътуването.

    Докато акциите се понижиха значително в понеделник, областите на растеж на пазара се представиха слабо. ETF iShares Russell 1000 Growth се понижи с 1,22%, докато iShares Russell 1000 Value ETF се понижи с 0,45%.

    Пазарът ще получи нови данни за инфлацията във вторник, когато се отчете индексът на цените на производител за ноември. Икономистите очакват това да покаже, че цените са се повишили с 0,5% за месеца, според оценки на Dow Jones. Това би било леко забавяне спрямо увеличението от октомври с 0,6%.

    Инвеститорите ще следят внимателно за коментари дали Федералният резерв планира да ускори края на програмата си за изкупуване на облигации. Понастоящем програмата за закупуване на активи на централната банка ще приключи през юни 2022 г., но няколко официални лица говориха за прекратяване на покупките по-рано.

    Въпреки спада на акциите в понеделник, S&P 500 е приблизително с 1,6% под най-високото си ниво от 22 ноември за всички времена в рамките на деня. Dow е с 2,5% под своя рекорд, докато Nasdaq Composite е с около 5% под своя рекорд. Индексът Russell 2000 се понижи с по-рязко 11,3% от най-високото си ниво от 8 ноември.

    В бъдеще някои стратези, включително Райън Детрик от LPL Financial, вярват, че има положителен резултат за акциите.

     

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00