• S&P 500 се понижи с 0,75%

    S&P 500 се понижи с 0,75%

    Във вторник основните средни стойности се понижиха.

    S&P 500 се понижи с 0,75%

    Фючърсите на американските акции бяха малко променени в ранната сутрешна търговия в сряда.

    Фючърсите на Dow загубиха 15 точки. Фючърсите на S&P 500 леко се понижиха с 0,07%, а фючърсите на Nasdaq 100 се завъртяха под равнината.

    Във вторник основните средни стойности се понижиха, влошени от продажбата на софтуерни имена като Microsoft и Adobe. Dow Jones Industrial Average загуби 106 точки. S&P 500 падна с 0,75%.

    Фокусираният към технологиите Nasdaq Composite беше относително по-слабо представящ се, като спадна с 1,1% след като Meta Platforms на Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Alphabet, затвориха по-ниско.

    Също така нарани настроенията във вторник беше по-горещото от очакваното отчитане на инфлацията за индекса на цените на производител през ноември, показващ ръст от 9,6 на годишна база, което е най-бързият темп в историята. Това е над очакваните от икономистите 9,2%, според Dow Jones. Индексът нарасна с 0,8% на месец, над очакваните 0,5%.

    ФЕД се бори с най-високите нива на инфлация от 39 години и се очаква централната банка да обяви ускоряване на намаляването на програмата си за изкупуване на облигации, която беше въведена по време на пандемията, за да подкрепи икономиката. Това поставя основата за драматична промяна в политиката, която ще разчисти пътя за първото повишаване на лихвения процент през следващата година.

    Проучване на CNBC прогнозира, че ФЕД ще удвои темпа на намаляване до 30 милиарда долара на заседанието си през декември, което приблизително ще сложи край на месечните покупки на активи от 120 милиарда долара до март. След това централната банка ще повиши лихвите три пъти през следващите две години, започвайки от юни 2022 г., прогнозират анкетираните.

    Икономисти, анкетирани от Dow Jones, очакват продажбите на дребно да са нараснали с 0,8% през ноември, в сравнение с ръста през октомври от 1,7%, според Министерството на търговията.

    Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00