• Акциите на JPMorgan и Bank of America загубиха позиции

    Акциите на JPMorgan и Bank of America загубиха позиции

    UnitedHealth и Amgen нараснаха с 3,1% и 2,6%.

    Акциите на JPMorgan и Bank of America загубиха позиции

    Американските акции намалиха загубите си и се повишиха в сряда, след като пазарът премина през една от големите несигурности в края на годината.

    S&P 500 се повиши с 1,63% до 4709,85, докато технологичният Nasdaq Composite скочи с 2,15% до 15 565,58. Dow Jones Industrial Average добави 383,25 пункта, или 1,08%, за да затвори на 35 927,43 пункта. 

    Федералният резерв сигнализира за по-агресивно спиране на месечното си изкупуване на облигации, както се очаква от пазара, и прогнозира многократно повишаване на лихвите за следващата година. 

    ФЕД обяви в сряда, че ще прекрати покупките на активи, процес, известен като намаляване, с по-бързи темпове на фона на продължаващото нарастване на инфлацията.

    ФЕД ще купува облигации по 60 милиарда долара на месец, започвайки през януари, което е по-ниско от нивото от декември от 90 милиона долара, и заяви, че вероятно ще продължи тази траектория през следващите месеци. Този ход идва, когато централната банка се бори с най-високото ниво на инфлация от близо четири десетилетия. Очакваше се Федералният резерв да ускори свиването си този месец.

    Това поставя основата за драматична промяна в политиката, която ще разчисти пътя за първото повишаване на лихвения процент през следващата година. Централната банка сигнализира в сряда, че членовете й виждат три повишения през 2022 г.

    Акциите на Apple се повишиха с близо 3%, вдигайки средните пазарни стойности и продължавайки скорошния импулс на акциите. Други акции на Big Tech като Microsoft и Netflix също се повишиха. Движенията в сряда отбелязаха обрат от по-рано тази седмица, когато Nasdaq се представи по-слабо в понеделник и вторник.

    Дефанзивните игри също се представиха добре, като акциите на здравни услуги като UnitedHealth и Amgen нараснаха съответно с 3,1% и 2,6%. Акциите на JPMorgan и Bank of America загубиха позиции. Акциите на някои регионални банки, включително Comerica, отбелязаха скромни печалби.

    Продажбите на дребно за ноември бяха по-лоши от очакваното, нараствайки с 0,3% на месец. 

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    0