• Dow отбеляза пети пореден ден на печалба

    Dow отбеляза пети пореден ден на печалба

    Средната възвращаемост на S&P 500 от 1928 г. насам е 1,7%.

    Dow отбеляза пети пореден ден на печалба

    Фючърсите на американските акции се повишиха рано сутринта в сряда след смесена сесия.

    Фючърсите, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се покачиха с 42 пункта, или 0,12%. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,17%, а фючърсите на Nasdaq 100 нараснаха с 0,32%.

    Акциите бяха под натиск в края на ноември, когато за първи път се появи новината за новия вариант на Covid-19 на омикрон. Оттогава обаче те се възстановиха, като S&P 500 нарасна с 4,8% за декември.

    Джо Теранова от Virtus Investment Partners каза пред "Closing Bell" на CNBC, че пазарът е показал устойчивост през последните няколко седмици, тъй като търговците претеглят варианта на омикрон и потенциално по-строга парична политика от Федералния резерв през следващата година.

    Той обаче отбеляза, че „рисковият профил на пазара очевидно се променя“, поради потенциала за по-висока волатилност през новата година.

    "Пазарът гравитира към по-качествен холдинг“, сподели ощеТеранова. „Не мисля, че пазарът иска спекулативните области, в които инвеститорите са били възнаградени през последните няколко години."

    По време на редовната търговска сесия, Dow отбеляза пети пореден ден на печалба, като се повиши с над 90 пункта. S&P 500 постигна рекорд в рамките на деня, преди да затвори по-ниско през деня. Nasdaq Composite изостана, падайки с 0,6%.

    пандемията COVID-19 Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00