• S&P 500 и Dow Jones Industrial Average затвориха при нови рекорди

    S&P 500 и Dow Jones Industrial Average затвориха при нови рекорди

    Редица потребителски акции се покачиха до нови върхове за всички времена по време на сесията.

    S&P 500 и Dow Jones Industrial Average затвориха при нови рекорди

    Фючърсите на американските фондови индекси бяха малко променени по време на овърнайт търговията в сряда, след като S&P 500 и Dow Jones Industrial Average затвориха при нови рекорди.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се повишиха, докато фючърсите на S&P 500 останаха непроменени. Фючърсите на Nasdaq 100 бяха малко по-ниски.

    По време на редовна търговия в сряда S&P 500 се повиши с 0,14% до 70-ото си рекордно затваряне за годината. Това е вторият най-голям брой рекордни затваряния за референтния индекс през една календарна година, изоставайки само от 77 рекорда на затваряне от 1995 г.

    Dow се повиши с 90 пункта, или 0,25%, за да затвори също рекордно – за първи път от ноември. Показателят за 30 акции отбеляза шестата си поредна положителна сесия. Nasdaq Composite обаче се понижи с 0,1%. Акциите на чипове бяха подложени на натиск, като всички AMD, Xilinx и Nvidia спаднаха с поне 1%.

    Акциите, свързани с пътуванията, също се понижиха на фона на продължаващите опасения за Covid-19, като индексът на NYSE Arca Airline се понижи с 2,5%.

    От друга страна, редица потребителски акции се покачиха до нови върхове за всички времена по време на сесията, включително Domino's Pizza, McDonald's, Yum Brands, Costco и Procter & Gamble.

    И трите основни средни стойности са на зелено за декември. S&P и Dow са в темп за втори положителен месец през последните три, докато Nasdaq Composite е на път за трети пореден месец на печалба.

    Възходящото действие в сряда за Dow и S&P продължи исторически силен период за акциите, който беше наречен „рали на Дядо Коледа“. S&P 500 отбеляза печалба през периода - последните пет търговски дни на годината, последвани от първите две сесии през януари - 78,5% от времето от 1928 г., според Bank of America.

    Тъй като остават само два дни за търговия през 2021 г., основните средни стойности също са на път да приключат годината на зелено. S&P и Dow са нараснали съответно с 27,6% и 19,2%. Nasdaq’s поскъпна с 22,3%, докато Russell 2000 се повиши с 13,9%.

    Пълзящите по-високи доходности на държавни облигации могат да се окажат пречка за 2022 г., особено сред ориентираните към растеж области на пазара. Доходността на 10-годишните облигации на САЩ се срина над 1,5% в сряда.

    S&P Dow Nasdaq Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00