• Фючърсите на акциите се повишиха

    Фючърсите на акциите се повишиха

    Dish Network скочи със 7,4% в предпазарната търговия.

    Фючърсите на акциите се повишиха

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се покачиха с 46 пункта. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,1%, а фючърсите на Nasdaq 100 нараснаха с 0,2%.

    Ходовете идват, докато инвеститорите очакват декемврийското четене за индекса на потребителските цени, измерител на цените в широк спектър от стоки. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, очакват ИПЦ да се е повишил със 7% спрямо година по-рано, най-много от лятото на 1982 г., и с 0,4% от ноември. Като изключим храната и енергията, се очаква основният ИПЦ да се е увеличил съответно с 5,4% и 0,5%.

    Някои икономисти обаче смятат, че инфлацията може да показва признаци на пик, така че докладът ще бъде разгледан внимателно за дългосрочната тенденция.

    Председателят на Фед Джером Пауъл сподели пред депутатите в Сената във вторник, че очаква увеличение на лихвите тази година заедно с края на месечната програма за изкупуване на облигации през март и намаляване на активите. Пауъл каза, че ходовете вероятно ще са необходими за контролиране на инфлацията в момент, когато икономиката се е възстановила значително от пандемичния шок.

    При отделните акции Dish Network скочи със 7,4% в предпазарната търговия след новината, че компанията отново е в преговори за сливане с DirectTV, според източници, разговаряли с New York Post. Акциите при повторното отваряне също нараснаха, като Norwegian Cruise Lines нарасна с 1,9%, а Hilton Worldwide Holdings нарасна с 1,2%.

    Пазарните движения идват ден след рали на Уолстрийт, когато инвеститорите купиха спад след петдневна разпродажба на S&P 500.

    Сесията през нощта последва отскок на пазара, като технологичният Nasdaq Composite набра повече от 1% за втори пореден ден на печалба. Индексът S&P 500 се повиши с 0,9% във вторник, отбелязвайки петдневен спад, докато Dow със сини чипове добави 180 пункта.

    Акциите на технологиите претърпяха рязка разпродажба през новата година, след като Федералният резерв сигнализира за по-бързо от очакваното затягане на графика. Мнозина се обзалагат, че пазарът може да види първото покачване на лихвите още през март.

    Доходността на облигациите, която нарасна до началото на 2022 г., се стабилизира във вторник, като доходността на 10-годишните облигации спадна до 1,76%, след като надмина нивото от 1,8% по-рано през седмицата.

    Междувременно големите банки ще започнат в петък сезона на печалбата за четвъртото тримесечие. Очаква се JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo да публикуват тримесечни резултати преди звънеца.

    Уолстрийт Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00