• Фючърсите на акциите се повишават след тридневна печеливша серия за Nasdaq

    Фючърсите на акциите се повишават след тридневна печеливша серия за Nasdaq

    Компонентът на Dow Boeing се повиши с около 3% на предварителния пазар.

    Фючърсите на акциите се повишават след тридневна печеливша серия за Nasdaq

    Фючърсите на американските акции бяха леко положителни по време на ранната търговия в четвъртък.

    Nasdaq Composite поскъпна за третата сесия въпреки нажежения доклад за индекса на потребителските цени. Фючърсите на Dow се покачиха с 49 пункта. Фючърсите на S&P 500 нараснаха с 3 пункта, а фючърсите на Nasdaq 100 нараснаха с 8 пункта.

    Delta Air Lines отбеляза спад на печалбата и приходите и потвърди насоките за цялата година. Акциите се повишиха с около 2,7% при предпазарна търговия. Компонентът на Dow Boeing се повиши с около 3% на предварителния пазар след доклад на Bloomberg News, че 737 Max на компанията може да възобнови обслужването в Китай още този месец.

    Aкциите на строителя на жилища KB Home се повишиха с повече от 6% в търговията след работно време, след като отчетоха по-добри от очакваните печалби.

    В сряда основните средни стойности се повишиха, въпреки че индексът на потребителските цени показва най-високото увеличение на годишна база от юни 1982 г., до голяма степен в съответствие с очакванията на Уолстрийт. Dow Jones Industrial Average се повиши с около 38 пункта, а S&P 500 добави 0,3%. Nasdaq Composite се повиши за трети пореден ден, покачвайки се с 0,2%.

    Индексът на потребителските цени през декември, ключов показател за инфлацията, се е увеличил със 7%, според Бюрото по трудова статистика на департамента. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, търсят месечно увеличение от 0,4% на заглавието и 0,5% печалба след премахване на цените на храните и енергията.

    Също така по отношение на данните, първоначалните молби за безработица за седмицата, приключваща на 8 януари, ще бъдат публикувани в 8:30 ч. Икономисти, анкетирани от Dow Jones, прогнозират 200 000 души, подадени за безработица, спрямо 207 000 от предходната седмица.

    Пазарите също ще наблюдават действията на Капитолийския хълм, където управителят на Фед Лаел Брейнард ще се насочи към потвърждението си за заместник-председател на Федералния комитет за отворени пазари на централната банка.

    Сезонът на печалбите за четвъртото тримесечие започва тази седмица, като няколко големи банки докладват в петък преди звънеца.

    За седмицата S&P 500 и Nasdaq се повишиха съответно с 1,1% и 1,7%. Dow леко се повиши от понеделник.

    Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00