• Microsoft се понижи с повече от 4%

    Microsoft се понижи с повече от 4%

    Всички основни средни стойности се понижиха по време на редовна търговия в четвъртък.

    Microsoft се понижи с повече от 4%

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се повишиха с 88 пункта, или 0,24%. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,28%, докато тези  на Nasdaq 100 нараснаха с 0,38%.

    Всички основни средни стойности се понижиха по време на редовна търговия в четвъртък. Dow и S&P 500 паднаха съответно с 0,48% и 1,42%, регистрирайки първия ден от три надолу. В един момент бенчмаркът за 30 акции се повиши с повече от 200 пункта.

    Nasdaq Composite беше относително по-слабо представящ се, като се понижи с 2,51% и прекъсна тридневна печеливша серия, тъй като технологичните акции бяха под натиск. Microsoft се понижи с повече от 4%, докато Nvidia спадна с 5%. Apple, Amazon, Meta, Netflix и Alphabet също затвориха по-ниско.

    Инвеститорите излязоха от растежа и започнаха да придобиват стойност на акциите на фона на страховете от нарастващия лихвен процент, което прави бъдещите печалби - включително от компании в растеж - да изглеждат по-малко привлекателни.

    Компаниите започнаха да публикуват тримесечни актуализации, JPMorgan, Citigroup и Wells Fargo оповестиха резултатите преди отварянето на пазара.

    В петък бяха публикувани и редица икономически данни, включително данни за продажбите на дребно през декември. Икономистите очакват печатът да покаже спад от 0,1%, според оценките, съставени от Dow Jones. През ноември продажбите нараснаха с 0,3%, по-бавно, отколкото очакваха икономистите от 0,9%.

    Ще бъдат отчетени и числата на промишленото производство, като Street очаква ръст от 0,2%. Данните за потребителските настроения ще бъдат публикувани по-късно в петък сутринта.

    Докладите идват, когато инвеститорите следят внимателно всички най-нови показания на инфлацията. Индексът на цените на производител се е повишил с 0,2% на месец през декември, съобщи Министерството на труда в четвъртък, което е по-ниско от очакваните от икономистите 0,4%. Докладът последва индекса на потребителските цени в сряда, който скочи със 7% на годишна база през декември за бързия годишен темп от 1982 г.

    С движението в четвъртък по-ниско, основните средни стойности вече са на отрицателна територия за седмицата. Dow и S&P са на път за втора поредна отрицателна седмица, докато Nasdaq е на път за трета седмица на загуби.

    Apple Amazon Nasdaq Composite Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00