• Фючърсите на Dow се понижиха с близо 250 пункта

    Фючърсите на Dow се понижиха с близо 250 пункта

    Доходността на държавните облигации отчете силни печалби.

    Фючърсите на Dow се понижиха с близо 250 пункта

    Фючърсите на американските акции паднаха рязко във вторник, когато търговците се подготвяха за последната партида отчети за корпоративните печалби и когато доходността на държавните облигации достигна върховете от ерата на Covid-19.

    Фючърсите, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се понижиха с 274 пункта в 5 часа сутринта ET, или 0,75%. Фючърсите на S&P 500 паднаха с 1,15%, а тези на Nasdaq 100 се понижиха с 1,7%. Пазарите в САЩ бяха затворени в понеделник заради празника на Мартин Лутър Кинг.

    Доходността на държавните облигации отчете силни печалби. Внимателно наблюдаваната 2-годишна доходност надхвърли 1% за първи път от февруари 2020 г., месеца преди обявяването на пандемията, която изпрати икономиката на САЩ в рецесия. 2-годишното министерство на финансите се разглежда като индикатор за това къде Федералният резерв ще определи краткосрочните лихви по заеми.

    Лихвите се повишиха по кривата на доходността, като референтната 10-годишна банкнота достигна 1,83%, най-високата си стойност от януари 2020 г.

    Съкратената търговска седмица ще включва тримесечни отчети от 35 компании в S&P 500, включително Bank of America, UnitedHealth и Netflix. Goldman Sachs също ще публикува най-новите си тримесечни данни във вторник преди камбаната.

    Големите банки Wells Fargo, JPMorgan Chase и Citigroup стартираха сезона на печалбите в петък, като трите компании отчетоха по-добри от очакваните печалби. Реакцията на пазара към тези резултати обаче беше смесена. Акциите на Wells Fargo отчетоха печалба на фона на тези резултати, но JPMorgan Chase и Citigroup се понижиха.

    Като цяло 26 компании от S&P 500 са отчели печалбата си за четвъртото тримесечие на календара досега, според Refinitiv. От тези компании близо 77% са публикували крайни резултати, които надминават очакванията на анализаторите.

     

    Във вторник акциите на Gap паднаха с 4,3%, след като Morgan Stanley понижи рейтинга на търговеца на дребно. Марките са намалели с 4%, а Tesla спадна с 2,7%. 

     

    Последните ходове идват, тъй като акциите се борят да започнат 2022 г. Dow, S&P 500 и Nasdaq Composite са надолу за годината на фона на опасенията относно скорошния инфлационен скок и перспективата за по-строга парична политика от Федералния резерв. Големите технологични имена като Meta Platforms, Amazon, Netflix, Alphabet и Apple са надолу през годината.

    Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00