• Акциите на Apple се повишиха с повече от 3%

    Акциите на Apple се повишиха с повече от 3%

    Основните средни стойности претърпяха големи колебания тази седмица.

    Акциите на Apple се повишиха с повече от 3%

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average загубиха около 80 пункта, или 0,2%, след като бяха по-високи по-рано по време на сесията.

    Фючърсите на S&P 500 бяха почти равни. Тези на Nasdaq 100 поскъпнаха с 0,3%, подкрепени от печалбата на Apple след печалбата. Основните средни стойности претърпяха големи колебания всеки ден тази седмица - включително Dow, съставляващ дефицит от над 1000 пункта в рамките на деня, за да затвори по-високо в понеделник за първи път.

    Dow е с 0,3% по-нисък през седмицата. S&P 500 се понижи с 1,6% седмица до момента. И двата индекса се насочват към четвърта поредна губеща седмица. Nasdaq Composite се понижи с 3% тази седмица, на път за поредната си пета отрицателна седмица.

    S&P 500 завърши в четвъртък с 9,8% от рекордното си затваряне на 3 януари. Nasdaq е дълбоко в корекционна територия, като се намира със 17,6% под своя връх в рамките на деня.

    Russell 2000, бенчмаркът с малка капитализация, е на мечи пазар, спад от 20,9% от рекордното си затваряне.

    Технологичният Nasdaq се насочва към най-лошия си месец от октомври 2008 г. и най-лошия първи месец от годината за всички времена. Индексът S&P 500 е на крачка за най-слабия си месец от март 2020 г. и най-слабия януари за всички времена. Dow може да види най-лошия си месец от март 2020 г. и най-лошия януари от 2009 г.

    Показателят за страха на пазара, индексът на волатилността Cboe, се покачи до най-високото си ниво от октомври 2020 г. по-рано тази седмица и се търгува над 30. Инвеститорите продължиха да усвояват наклона на Федералния резерв към по-строга политика.

    Пазарите сега ценообразуват с пет повишения на лихвените проценти с четвърт процентен пункт през 2022 г., въпреки че дългосрочните очаквания за лихвените проценти са малко променени.

    В четвъртък акциите на Apple се повишиха с повече от 3% при предпазарна търговия, след като компанията отчете най-голямото си тримесечие по отношение на приходите, дори на фона на предизвикателствата при доставките и продължаващите ефекти от пандемията. Apple надмина прогнозите на анализаторите за продажби във всяка продуктова категория, с изключение на iPad.

    Акциите на Chevron паднаха с около 4% в ранната сутрешна търговия, след като пропуснаха очакванията за печалбите на Уолстрийт. Компонентът на Dow Caterpillar се понижи с повече от 3% в предмаркетинга, дори след като надхвърли прогнозите за печалбата.

    Основният индекс на разходите за лично потребление през декември, предпочитаният от Федералния резерв показател за инфлация, скочи с 4,9% спрямо предходната година, съобщи Министерството на търговията в петък. Скокът на PCE е по-висок от очакваното от икономистите и е най-горещото отчитане от септември 1983 г.

    Заедно с инфлацията, личните доходи се повишиха с 0,3% за месеца, докосване по-ниско от оценката от 0,4%.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00