• Nasdaq Composite се повиши с 3,3%

    Nasdaq Composite се повиши с 3,3%

    Акциите на Beyond Meat паднаха с повече от 10%.

    Nasdaq Composite се повиши с 3,3%

    Фондовите фючърси паднаха в петък сутринта след рязък обрат на Уолстрийт, тъй като инвеститорите продължиха да оценяват рисковете, произтичащи от руската инвазия в Украйна.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с около 160 пункта или 0,5%. Фючърсите на S&P 500 също паднаха с 0,5%, а фючърсите на Nasdaq 100 се търгуваха с 0,4% по-малко.

    Цените на суровините бяха предимно на червено, като фючърсите за природен газ са намалели с 2,3% до 4,53 долара. Петролът се понижи, като Brent се понижи до 98,83 долара, след като в четвъртък падна над 100 долара.

    Доходността на държавните облигации беше малко по-висока. Референтната 10-годишна облигация на държавните ценни книжа донесе 1,986%, което е ръст от 1,4 базисни пункта спрямо сесията. Базовата точка е 0,01%. Доходността се движи срещу цените.

    По време на редовната търговска сесия в четвъртък пазарът първоначално беше ''уплашен'' от нахлуването на Москва в Украйна с помощта на сухопътни, въздушни и военноморски сили. S&P 500 се понижи с цели 2,6% по време на сесията, но затвори с 1,5% по-високо въпреки избухването на насилие.

    Dow със сини чипове приключи деня с около 90 пункта по-високо, след като загуби 859 пункта при най-ниското си ниво на сесията. Технологичният Nasdaq Composite се повиши с 3,3% при зашеметяващо завръщане, след като падна с близо 3,5% на най-ниското ниво за деня.

     

    Dow се понижи с 2,5% тази седмица, с темп на най-лошото си седмично представяне от 21 януари. S&P 500 и Nasdaq са паднали съответно с 1,5% и 0,6% тази седмица. И трите средни стойности все още са в територия на корекция или са по-ниски от 10% или повече от съответните им рекордни нива. Nasdaq откри сесията в четвъртък на територията на мечи пазар, спад от над 20% от рекордния си връх през ноември.

    Акциите на Beyond Meat паднаха с повече от 10% при продължителната търговия, след като алтернативният производител на месо отчете по-голяма от очакваната загуба и свиване на приходите за четвъртото си тримесечие.

    Dow Jones Industrial Average S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    0