• S&P 500 се повиши

    S&P 500 се повиши

    Акциите на Starbucks също се покачиха с 6%.

    S&P 500 се повиши

    Tрейдърите се опитаха да надградят резките печалби от предишната сесия, докато Уолстрийт очакваше последното решение на Федералния резерв за паричната политика.

    Индексът на широкия пазар се повиши с 1,1%, докато Dow Jones Industrial Average се покачи с 272 пункта, или 1,2%. Nasdaq Composite скочи с 2,1%.

    Micron Technology беше сред най-добре представящите се акции на S&P 500, като спечелиха повече от 4%. Акциите на Starbucks също се покачиха с 6% след ъпгрейд от JPMorgan, докато Boeing, член на Dow, се покачи с повече от 2,9%.

    Няколко китайски акции се повишиха с повече от 20%, след като Китай сигнализира за подкрепата си за листване в чужбина, след като дни на притеснения относно премахването им доведоха до падане. Pinduoduo скочи с 34%, а DiDi Global скочи с 38%. Китайският интернет ETF се стреми към най-добрия ден за всички времена, нараствайки с повече от 25%, след най-лошия си ден в понеделник.

    Войната между Украйна и Русия изпрати вълни през световните финансови пазари, тласкайки цените на суровините рязко по-високи, а акциите по-ниски. Въпреки това, някои стоки охладиха през последните дни, докато пазарът на акции в САЩ се опитва да намери своята основа.

    Американският петрол се търгуваше при около 95,91 долара за барел в сряда, след като по-рано този месец достигна многогодишния връх от 130 долара. Междувременно акциите излизат от звездна сесия, в която Dow нарасна с близо 600 пункта, докато S&P 500 прекъсна тридневна загуба. Предварителните продажби на дребно нараснаха с 0,3% за месеца, малко под оценката на Dow Jones от 0,4%. 

    Dow Nasdaq Composite S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00