• S&P 500 записа най-добрата си седмица от ноември 2020г.

    S&P 500 записа най-добрата си седмица от ноември 2020г.

    Dow регистрира печеливша серия от четири сесии. 

    S&P 500 записа най-добрата си седмица от ноември 2020г.

    Dow трябваше да прекъсне пет поредни губещи седмици, също с най-добрата си седмична печалба от ноември 2020 г. S&P 500 и Nasdaq в четвъртък се покачиха за три поредни сесии. Nasdaq беше на път да се повиши през първата седмица от последните три, с най-доброто си седмично представяне от февруари 2021 г.

    Доходността на 10-годишните държавни облигации намаля в петък, но остана на почти 2,14%. Референтната доходност в сряда скочи до най-високите стойности от май 2019 г. от 2,24% веднага след повишаването на лихвите на Фед и сигналите за още шест увеличения на лихвите тази година. Суровият петрол West Texas Intermediate, източник на по-високи цени, се повиши с 1% в петък, един ден след повишение с повече от 8%. Въпреки това, цените на петрола в САЩ се насочват към втора поредна отрицателна седмица, с най-тежката си седмична загуба от ноември 2021 г. Никелът падна с 12%, за да достигне отново лимита на Лондонската метална борса.

    Акциите на GameStop паднаха с приблизително 9% при предпазарната търговия в петък, сутринта, след като търговецът на дребно на видеоигри отбеляза неочаквана загуба през празничното тримесечие поради предизвикателства във веригата за доставки. GameStop отказа да предложи каквито и да било насоки напред. Компанията планира да стартира пазар за незаменими токени до края на второто тримесечие. 

    FedEx (FDX) спечели коригирани $4,59 на акция за последното си тримесечие, липсващи оценки с 5 цента, въпреки че приходите на услугата за доставка надминаха прогнозите на анализаторите. Крайният резултат на FedEx беше повлиян от недостига на работници, произтичащ от появата на Омикрон през тримесечието. FedEx загуби 3% в премаркета.

    U.S. Steel (X) падна с 3,6% в предпазарната търговия, след като компанията издаде по-слаби от очакваното насоки за текущото тримесечие. Компанията цитира увеличаването на разходите за суровини, наред с други фактори.

    Boeing (BA) преговаря с Delta Air Lines (DAL) за поръчка на реактивни самолети 737 MAX 10 за до 100 самолета.

    Joann (JOAN) падна с 8,3% на предварителните пазари, след като пропусна тримесечните очаквания за продажбите и отбеляза увеличение с 60 милиона долара на разходите за морски транспорт за 2021 г. Търговецът на занаятчийски стоки каза, че увеличението на товарите е сред редица значителни пречки и смущения във веригата на доставки.

    Wingstop (WING) падна с повече от 4,5% в търговията преди пазара след двойно понижаване на рейтинга от Пайпър Сандлър. Пайпър каза, че за компанията ще бъде по-трудно да запази първокласна оценка по време на цикъл на разширяване на ресторантьорската индустрия, тъй като по-високите разходи се отразяват на печалбите.

    Rent The Runway (RENT) се повиши с 4% в предпазарното действие, след като Jefferies започна да отразява с рейтинг „купува“. Фирмата заяви, че обширните предложения на модната компания за отдаване под наем и високата бариера за навлизане са сред факторите, които ще доведат до ръст на най-високата линия от цели 50%.

    FedEx Dow Jones Nasdaq businessnews.bg

    Оценка на новината

    0