• Акциите с големи ходове в предпазарната търговия

    Акциите с големи ходове в предпазарната търговия

    SAP падна с 2% в премаркета.

    Акциите с големи ходове в предпазарната търговия

    Boeing (BA) – Самолет Boeing 737-800, управляван от China Eastern Airlines, се разби в планините на Южен Китай със 132 души на борда. Акциите на Boeing поевтиняха с 5,8% на предварителния пазар.

    Anaplan (PLAN) – Anaplan се съгласи да бъде изкупен от фирмата за частен капитал Тома Браво за 10,7 милиарда долара, или 66 долара за акция в брой. Акциите на софтуерната компания за бизнес планиране затвориха на ниво от 50,59 долара за акция в петък, а акциите нараснаха с 28,3% на предварителния пазар.

    Nielsen Holdings (NLSN) – Nielsen падна с 18,6% на предпазарната търговия, след като отхвърли оферта за поглъщане на стойност 9,13 милиарда долара, на стойност 25,40 долара на акция, от консорциум за частен капитал. Nielsen каза, че офертата значително подценява компанията, най-известна със своите телевизионни рейтинги.

    Alleghany (Y) – Berkshire Hathaway (BRK.B) купува застрахователната компания за 11,6 милиарда долара в брой, или 848,02 долара за акция, в сравнение с приключването на Alleghany в петък от 676,75 долара за акция. Alleghany ще работи като независимо дъщерно дружество на Berkshire.

    General Motors (GM) – GM купи дела на Softbank за 2,1 милиарда долара в нейното подразделение за автомобили без шофьори Cruise. Той също така обяви, че ще инвестира допълнителни 1,35 милиарда долара в круиз, заменяйки средствата, които Softbank обеща да предостави. Първоначално GM падна с повече от 1% в премаркета, но след това намали тези загуби.

    SAP (SAP) – SAP падна с 2% в премаркета. Главният финансов директор Лука Мучич напуска германската компания за бизнес софтуер в края на март 2023 г.

    Манчестър Юнайтед (MANU)Deutsche Bank подобри акциите на футболния отбор, за да „купува“ от „задържане“, заявявайки, че Манчестър Юнайтед е подценен в сравнение с колегите си в категорията за спортни събития и събития на живо. Манчестър Юнайтед поскъпна с 1,6% преди пазарното действие.

    Nio (NIO) – Nio заяви, че няма незабавни планове за повишаване на цените на своите електрически превозни средства, въпреки че базираният в Китай производител на автомобили заяви, че ще бъде гъвкав по отношение на цените. Съперници като Tesla (TSLA) и BYD наскоро повишиха цените поради по-високите разходи за материали.

    BlackBerry (BB) – Акциите на компанията за комуникационен софтуер добавиха 2,1% на предмаркета, след като RBC я подобри до „представяне на сектора“ от „по-ниско представяне“, заявявайки, че цената на акциите вече е по-съобразена с основите на BlackBerry.

    general motors Boeing NIO businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00