• Nasdaq Composite се повиши с 0,4%

    Nasdaq Composite се повиши с 0,4%

    И трите основни средни стойности са на път да затворят месеца с поне 1% по-високи.

    Nasdaq Composite се повиши с 0,4%

    Dow Jones Industrial Average се повиши с около 120 пункта, или 0,4%. S&P 500 добави 0,5%, а Nasdaq Composite се повиши с 0,4%.

    Инвеститорите продължават да наблюдават войната в Украйна и да преценяват повишаването на лихвите на Федералния резерв на фона на устойчивата инфлация.

    Лидерите на НАТО се срещнаха в Брюксел в четвъртък, за да обсъдят нарастващия натиск върху Русия, тъй като изглежда, че Украйна възвръща позициите си във войната. Миналата седмица ФЕД повиши лихвените проценти за първи път от 2018 г.

    S&P 500 попадна в територия на корекция в края на февруари, но сега е с около 7% от най-високите си стойности. Dow също е приблизително 7% от рекорда си в рамките на деня, а Nasdaq Composite е с по-малко от 14%.

    „Докато фондовият пазар се опитва да се възстанови от корекцията си, пазарите са фундаментално по-рискови и по-несигурни, отколкото преди нахлуването на Русия в Украйна, каза Ричард Саперщайн, главен инвестиционен директор в Treasury Partners.

    В четвъртък Uber спечели около 3%, след като компанията обяви сделка за изброяване на всички таксита в Ню Йорк в приложението си. От друга страна, KB Home спадна с 6,2% след пропускане на печалбите в сряда. По отношение на данните първоначалните молби за безработица миналата седмица възлизат на общо 187 000, което е най-ниското ниво от 1969 г., съобщиха от Министерството на труда.

    Акциите се разтърсиха тази седмица, като се редуваха дни нагоре и надолу. Dow е с около 1% по-нисък през седмицата, докато S&P 500 и Nasdaq Composite са незначително по-високи. И трите основни средни стойности са на път да затворят месеца с поне 1% по-високи.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00