• Starbucks се понижи с 2,3%

    Starbucks се понижи с 2,3%

    Novartis се повиши с 1% при предмаркетинговата търговия.

    Starbucks се понижи с 2,3%

    Twitter (TWTR) – Акциите на Twitter скочиха с 26,1% на предпазара, след като подаване на Комисията по ценни книжа и борси показа, че главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е получил пасивен дял от 9,2% в Twitter.

    Tesla (TSLA)Tesla достави малко над 310 000 превозни средства през първото тримесечие, рекорд за производителя на електрически превозни средства, но под консенсусните оценки на Уолстрийт. Tesla спечели 1% на предпазарната търговия.

    ц(SBUX) – Starbucks спря програмата си за обратно изкупуване на акции, в ход, който според нея ще му позволи да инвестира в бъдещ растеж на веригата за кафе. Този ход идва, когато Хауърд Шулц се завръща за трети престой като главен изпълнителен директор, заменяйки пенсиониращия се Кевин Джонсън. Starbucks се понижи с 2,3% преди пазарното действие.

    JPMorgan Chase (JPM) – В годишното си писмо до акционерите главният изпълнителен директор Джейми Даймън каза, че банката може да бъде изправена пред потенциална загуба от 1 милиард долара от излагането си на руски инвестиции.

    JD.com (JD), Netease (NTES), Alibaba (BABA), Tencent Music (TME) – борсовите в САЩ акции в Китай се покачват в търговията преди пазара, след като Китай предложи преразглеждане на правилата за поверителност по отношение на одитния надзор. Това би могло да премахне пречката пред сътрудничеството между САЩ и Китай и да предотврати премахването на тези компании от списъка на САЩ. JD.com скочи с 5,1%, Netease нарасна с 3,9%, Alibaba спечели 4,3%, а Tencent Music добави 5,2%.

    Hertz (HTZ) – Компанията за коли под наем обяви ново партньорство, което ще позволи на Hertz да закупи до 65 000 електрически превозни средства от производителя на електрически превозни средства Polestar през следващите пет години. Hertz спечели 2,3% на премаркета.

    Novartis (NVS) – Novartis обяви реорганизация на своите бизнес звена в ход, който швейцарският производител на лекарства може да спести поне 1 милиард долара годишно до 2024 г. Новата структура ще интегрира фармацевтичния и онкологичния бизнес на производителя. Novartis се повиши с 1% при предмаркетинговата търговия.

    General Motors (GM) – Канада ще обяви инвестиции днес в два завода на GM в страната. Размерът на инвестициите, които включват подкрепа за един завод, който ще произвежда електрически търговски превозни средства, не е известен.

    Logitech (LOGI) – Logitech беше надстроен, за да „купува“ от „неутрален“ в Goldman Sachs, което е насърчено от неотдавнашните силни финансови резултати за производителя на компютърни мишки, клавиатури и други компютърни периферни устройства. Logitech скочи с 4,3% в премаркета.

    Crox (CROX) – Акциите на производителя на ежедневни обувки се понижиха с 1,9% в предпазарната търговия, след като Loop Capital понижи рейтинга си и намали целевата цена до $80 от $150.

    Twitter Tesla Goldman Sachs starbucks businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00