• S&P 500 се понижи след два поредни дни на печалба

    S&P 500 се понижи след два поредни дни на печалба

    Суровият петрол Brent нарасна с 0,5%.

    S&P 500 се понижи след два поредни дни на печалба

    Индексът S&P 500 загуби 0,5% след два поредни дни на печалба. Nasdaq Composite падна с 1,3%, отдръпвайки се след скок от 1,9% в предходната сесия. Индустриалният индекс Dow Jones се търгуваше почти без промяна, стимулиран от печалбите на Merck и Chevron.

    Акциите достигнаха най-ниските си нива през сесията, а лихвите достигнаха върховете си, след като управителят на Федералния резерв Лаел Брейнард каза във вторник, че централната банка трябва да свие баланса си „бързо“, за да намали инфлацията.

    Deutsche Bank във вторник стана първата голяма банка на Уолстрийт, която прогнозира, че рецесията в САЩ е напред, позовавайки се на това, че Фед става все по-агресивен в борбата с инфлацията.

    Инвеститорите също очакват публикуването на протоколите от заседанието на Федералния резерв в сряда. Тези минути бяха за срещата миналия месец, на която централната банка повиши лихвите за първи път от години и посочи, че предстоят още шест повишения тази година.

    Акциите, които биха се задържали добре при забавяща се икономика, бяха по-високи във вторник. Производителите на лекарства Johnson & Johnson и Pfizer бяха по-високи с повече от 1,5%. Стапели като Procter & Gamble и Walmart също бяха по-високи. Междувременно круизните акции като Carnival, Norwegian Cruise Line и Royal Caribbean нараснаха с повече от 3%.

     

    Акциите на технологиите бяха по-ниски, водени от акциите на чипове, консолидирайки големите си печалби от понеделник. Някои смятат, че тази група може да бъде най-наранена от кампанията на Фед, тъй като инвеститорите поемат по-малко риск и купуват акции със стабилни печалби, вместо акции с растеж, обещаващи големи печалби в бъдеще.

    Nvidia загуби 3%, докато Amazon и Tesla бяха по-ниски. Все пак акциите на Twitter поскъпнаха с още 6% до 27% печалба от понеделник, след като Илон Мъск каза, че ще се присъедини към борда на директорите на компанията ден след като разкри 9,2% дял в гиганта на социалните медии.

    Цените на петрола продължиха да се покачват във вторник, като West Texas Intermediate се повиши с 0,7% при $104,03 за барел, а суровият петрол Brent нарасна с 0,5% до $108,09. Пазарът е нестабилен от началото на войната на фона на опасения за прекъсване на доставките.

    Nasdaq Composite се повиши с 1,9% в понеделник, воден от акциите на Twitter. Dow със сини чипове се повиши с около 100 пункта, за да започне търговската седмица, докато S&P 500 се повиши с 0,8%, като и двата отчета за втори пореден ден на печалба. Инвеститорите се подготвят за сезона на корпоративните печалби за първото тримесечие, който трябва да започне следващата седмица.

    Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00