• Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 30 пункта

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 30 пункта

    S&P 500 се понижи с 0,1%.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 30 пункта

    Фючърсите на акции останаха без промяна в овърнайт търговията в сряда след двудневна серия от загуби за основните средни стойности, тъй като инвеститорите усвоиха плановете на Федералния резерв за затягане на паричната политика.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 30 пункта, а тези на S&P 500 се понижиха с 0,1%.

    Последователната разпродажба дойде, когато протоколите от заседанието на ФЕД показаха, че служителите планират да намалят своите трилиони в облигации с консенсусна сума около 95 милиарда долара. Междувременно политиците посочиха, че едно или повече повишаване на лихвите с 50 базисни пункта може да бъде оправдано за борба с нарастваща инфлация.

    В сряда Dow със сини чипове падна с повече от 100 пункта, докато S&P 500 се понижи с 1%. Технологичният Nasdaq Composite се понижи с още 2,2%, довеждайки загубите от седмицата до 2,6%.

    „Изглежда, че обсъждат възможността за повишаване на лихвите с 50 базисни пункта на следващата среща, така че надеждата е, че съобщението е добре телеграфирано предварително“, каза Брайън Прайс, ръководител на управлението на инвестициите в Commonwealth Financial Network. „Очаквам, че волатилността ще остане повишена за момента, тъй като в момента има много несигурност, която инвеститорите да усвоят."

    Акциите на Levi Strauss & Co. се повишиха с повече от 1% при продължителна търговия в сряда, след като търговецът на деним отчете своите тримесечни печалби и приходи, които надминаха оценките на анализаторите.

    Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    0