• Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с 93 пункта

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с 93 пункта

    Фючърсите на S&P 500 се покачиха с 0,3%.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с 93 пункта

    Фючърсите на акциите бяха по-високи в ранната сутрешна търговия в сряда, тъй като Уолстрийт се опита да се възстанови от лошата сесия след публикуването на ключови данни за инфлацията.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с 93 пункта, или 0,3%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се покачиха съответно с 0,3% и 0,4%. Тези ходове идват, след като S&P 500 и Nasdaq публикуваха третата си поредна губеща сесия.

    Данните, публикувани във вторник, показват, че потребителските цени са се повишили с 8,5% през март спрямо предходната година - най-високото ниво от 1981 г. - допълнително подхранват опасенията от по-строгата парична политика от Федералния резерв.

    Въпреки това, основният CPI се повиши с 0,3%, малко под очакванията. Някои от Уолстрийт видяха това като знак, че инфлацията може да наближава своя връх. Очакваше се PPI за март да се покачи с 1,1% миналия месец, според икономисти, анкетирани от Dow Jones.

    Сезонът за отчитане на печалбите за първото тримесечие започва в сряда и анализаторите смекчаха очакванията си на фона на нарастващите цени на суровините, войната в Украйна и продължаващата пандемия. Очаква се печалбите на компаниите от S&P 500 да се увеличат с 4,5% през периода, което е най-ниският ръст от последното тримесечие на 2020 г.

    Акциите на JPMorgan Chase бяха малко по-ниски при търговията преди пазара, след като банката започна сезона на печалбите за първото тримесечие със смесени резултати. JPMorgan отчете удар от 524 милиона долара през тримесечието след сътресения на пазара, свързани със санкциите на Русия, които намалиха печалбата на акция с 13 цента. Но JPMorgan успя да отчете 31,59 милиарда долара приходи за периода, малко повече от очакваното от анализаторите. Той също така съобщи за нова програма за обратно изкупуване на стойност 30 милиарда долара.

    Уолстрийт Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00