• Акциите на Goldman нараснаха с 2,2%

    Акциите на Goldman нараснаха с 2,2%

    Wells Fargo отчете коригирана тримесечна печалба от 88 цента на акция.

    Акциите на Goldman нараснаха с 2,2%

    Twitter (TWTR) – Twitter нарасна с 8,2% в предпазарната търговия, след като главният изпълнителен директор на Tesla (TSLA) Илон Мъск – в момента най-големият акционер на Twitter – предложи да направи компанията частна за $54,20 на акция в брой. Предложената сделка ще оцени Twitter на повече от 43 милиарда долара.

    Goldman Sachs (GS) – Акциите на Goldman нараснаха с 2,2% преди пазар, след като инвестиционната банка отчете по-добри от очакваното печалба и приходи за първото тримесечие. Goldman отбеляза, че „бързо развиващата се пазарна среда“ е оказала значително влияние върху клиентската активност през тримесечието.

    Morgan Stanley (MS) – Morgan Stanley спечели $2,02 на акция за първото тримесечие, надминавайки консенсусната оценка от $1,68, като приходите също са над прогнозите. Банката заяви, че оптимистичните резултати са дошли въпреки пазарната волатилност и икономическата несигурност, а акциите са се повишили с 2,3% преди пазара.

    Wells Fargo (WFC) – Wells Fargo отчете коригирана тримесечна печалба от 88 цента на акция, 8 цента над прогнозите, но приходите бяха малко под прогнозите на анализаторите. Банката заяви, че ще бъде подпомогната от повишаването на лихвените проценти, но че агресивните действия на Фед и войната в Украйна допринасят за намаляване на рисковете за икономическия растеж. Акциите паднаха с 3,2% преди пазара.

    UnitedHealth Group (UNH) – Здравният застраховател отчете коригирана тримесечна печалба от $5,49 на акция, 11 цента над прогнозите, като приходите също надхвърлят прогнозите на Уолстрийт. Резултатите бяха подпомогнати от растежа в бизнеса на компанията Medicare Advantage и също така повишиха перспективите си за цялата година.

    Rite Aid (RAD) – Операторът на аптеката загуби коригирани $1,63 на акция за последното си тримесечие, по-голямо от загубата от 57 цента, очаквана от анализаторите на Уолстрийт, въпреки че приходите надвишиха прогнозите. Rite Aid също прогнозира фискална загуба за 2023 г., която е по-малка, отколкото анализаторите са очаквали, както и подробно описва програма за намаляване на разходите. Акциите се повишиха с цели 5,5% при предпазарна търговия, преди да отстъпят.

    UPS (UPS) – UPS се повиши с 1%, след като Loop Capital го надгради, заявявайки, че повишението до голяма степен се основава на атрактивна оценка за акциите на услугата за доставка.

    Western Digital (WDC), Seagate Technology (STX) Susquehanna Financial понижи рейтинга и на двата производителя на твърди дискове, премествайки Western Digital на „неутрален“ от „положителен“ и Seagate на „отрицателен“ от „неутрален“ поради очакванията за по-слабо търсене през 2023 г. Western Digital падна с 3% в предпазарната търговия, докато Seagate загуби 3,3%.

    Rent The Runway (RENT) – Акциите на модната компания за отдаване под наем бяха нестабилни в търговията преди пазара, след като отчете по-малка от очакваната загуба, както и приходи и маржове на печалба, които надхвърлиха прогнозите на Street. Акциите първоначално се понижиха в търговията извън работното време, тъй като инвеститорите се фокусираха върху по-лека от очакваната прогноза за текущото тримесечие, след което се повишиха, преди отново да загубят печалбите си.

    Twitter Goldman Sachs Фючърси на акции businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00