• Nasdaq Composite се понижи с 1%

    Nasdaq Composite се понижи с 1%

    Инвеститорите получиха тримесечни отчети от Tesla и United Airlines.

    Nasdaq Composite се понижи с 1%

    Фондовите фючърси се повишиха при сутрешната търговия в четвъртък. 

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average добавиха 184 пункта, или 0,52%. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,69%, а тези на Nasdaq 100 - с 0,95%.

    Отчетите за първото тримесечие доведоха до предпазарни ходове. Tesla се повиши с близо 7% след по-добри от очакваните печалби, докато United добави 7,5%, след като авиокомпанията прогнозира печалба през 2022 г. 

    Въпреки очакванията на пазара за поредица от агресивни увеличения на лихвените проценти, служителите на Фед през последните дни отказаха да предприемат всякакви драматични ходове.

    Регионалните президенти Мери Дейли от Сан Франциско, Чарлз Еванс от Чикаго и Рафаел Бостик от Атланта казаха, че макар да виждат необходимостта от повишаване на лихвите за укротяване на инфлацията, те не искат да правят нищо, което да спре експанзията. Дейли призна, че по-строгата политика може да предизвика лека рецесия, но тя каза, че това не е най-вероятният й случай.

    Президентът на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард беше извънредно, като каза по-рано през седмицата, че е отворен за увеличение от 0,75 процентни пункта на срещата през май, за да помогне за ограничаване на инфлацията, достигаща над 40-годишен връх.

    Акциите излизат от смесена сесия в сряда. Dow се повиши с 280 пункта, или 0,8%, засилено от силните печалби от Procter & Gamble, докато технологичният Nasdaq Composite се понижи с 1% от спада на Netflix след доклада. S&P 500 завърши без промяна.

    Акциите на Netflix в сряда отбелязаха най-големия еднодневен спад от 2004 г., след като стриймърът съобщи за първата си загуба на абонати от повече от десетилетие. Други стрийминг компании като Disney и Roku също паднаха, а акциите на други технологии бяха по-ниски.

    Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00