• PayPal нарасна с около 3%

    PayPal нарасна с около 3%

    Aкциите на Qualcomm поскъпнаха с повече от 5%.

    PayPal нарасна с около 3%

    Dow Jones Industrial Average добави около 190 пункта или 0,6%. S&P 500 поскъпна с 1,3%. Nasdaq Composite скочи с 1,8%.

    Множество отчети за корпоративните печалби предизвикаха пазарните настроения в четвъртък, като изглеждаха зелена светлина за инвеститорите да изберат объркани имена. Акциите на Meta се повишиха с повече от 13% след спад на печалбите, знак, че инвеститорите може да видят признаци на облекчение в разбития технологичен сектор. Акциите се понижиха с 48% спрямо годината в началото на резултатите.

    Междувременно акциите на Qualcomm поскъпнаха с повече от 5% на фона на силните печалби, докато PayPal нарасна с около 3% въпреки слабите насоки за второто тримесечие.

    McDonald's, Merck, Eli Lilly и Southwest бяха по-високи в четвъртък след по-добри от очакваното тримесечни отчети.

     

    Движенията преди пазара последваха променлива сесия в сряда, при която Nasdaq Composite падна до най-ниското си ниво през 2022 г., тъй като акциите изглеждаха да се върнат от разпродажбата през април, водена от технологии. Акциите се затрудниха този месец на фона на опасенията за забавяне на глобалния растеж, нарастващата инфлация и затягането на паричната политика на Федералния резерв.

    Брутният вътрешен продукт на САЩ неочаквано намаля през първото тримесечие с 1,4% спрямо предходната година, в сравнение с ръста от 1%, очакван от икономисти, анкетирани от Dow Jones. Фондовите фючърси се понижиха леко от своите върхове след пускането им в четвъртък сутринта. Някои инвеститори премахнаха икономическото свиване, посочвайки скока в цените и търговския дефицит като най-голям принос за спада.

    S&P 500 се понижи със 7,7% за април – с темп на най-големия си месечен спад от март 2020 г. Nasdaq Composite загуби над 12% от началото на април и се насочва към най-лошото си едномесечно представяне от октомври 2008 г. 

    Nasdaq Composite S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00