• Nasdaq Composite се повиши с 3,19%

    Nasdaq Composite се повиши с 3,19%

    Etsy падна с повече от 12%.

    Nasdaq Composite се повиши с 3,19%

    Фондовите фючърси паднаха в ранната сутрешна търговия в четвъртък, поставяйки Уолстрийт на път да върне някои от резките печалби, наблюдавани през предишната сесия.

    Фючърсите, обвързани с Dow Jones Industrial Average, загубиха 163 пункта, или 0,5%. Тези на S&P 500 и Nasdaq 100 се понижиха съответно с 0,6% и 0,8%.

    Dow Jones Industrial Average в сряда се повиши с 932 пункта, или 2,81%, а S&P 500 се повиши с 2,99% за най-големите си печалби от 2020 г. насам.

    Някои стратези от Уолстрийт предположиха, че пазарите могат да видят облекчение след увеличението на лихвите. След коментарите на Пауъл инвеститорите изглеждаха спокойни относно способността на централната банка да забави инфлацията, без да предизвика рецесия.

    Дори след като акциите се повишиха до края на деня, пазарът отбеляза големи движения надолу след часове, тъй като компаниите продължиха да отчитат финансови резултати за последното тримесечие. Etsy падна с повече от 12%, а eBay загуби 5,8% в разширената търговия, при по-леки от очакваните насоки за приходите за второто тримесечие. Междувременно акциите на Booking Holdings поскъпнаха с повече от 8%.

    Shopify отчете разочароващи резултати, изпращайки акциите надолу с 14%. Papa John's обаче поскъпна с 3%, след като отчете по-силно от очакваното първо тримесечие.

    Уолстрийт S&P 500  Nasdaq 100 businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00