• Nasdaq Composite се понижи с 1,1%

    Nasdaq Composite се понижи с 1,1%

    Разпродажбата на Уолстрийт продължи да изтласка S&P 500 до най-ниското му ниво от повече от година.

    Nasdaq Composite се понижи с 1,1%

    Индустриалният индекс Dow Jones падна със 190 пункта, или 0,6% след пет поредни дни на загуби, докато S&P 500 се понижи с 0,86%, след като бенчмаркът затвори на най-ниското си ниво от март 2021 г. в предишната сесия.

    Nasdaq Composite се понижи с 1,1%, тъй като технологичните акции останаха в епицентъра на продажбите през този период на намаляване на риска.

    Технологичните акции продължиха да се понижават в четвъртък. Apple загуби повече от 3%, изтласквайки акциите на територия на мечи пазар - спад от 22% от 52-седмичен връх. Това се случи, когато Saudi Aramco надмина технологичния гигант като най-високо оценяваната компания в света.

    Amazon и Microsoft също се понижиха в четвъртък, като се понижиха с по 2%. Salesforce спадна с 3,6%.

    Що се отнася до печалбите, акциите на Disney потеглиха надолу Dow, падайки с повече от 5%, след като отчетеха смесени резултати и достигнаха 2-годишно дъно. Медийният гигант отчете по-висок от очаквания ръст на абонатите за стрийминг. Boeing и American Express също натежаха на Dow, като се понижиха с около 4%.

    Rivian Automotive добави 8%, а Beyond Meat спадна с повече от 13% в четвъртък след тримесечните резултати.

    Последните данни за инфлацията в сряда показват, че потребителските цени през април са скочили с 8,3%, по-високо от очакваното и все още са близо до 40-годишен връх от 8,5%. Докладът накара инвеститорите да продължат да продават рискови активи като технологични акции и биткойни.

     

    Microsoft Nasdaq Composite Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00