• Злато вместо акции през 2016г.

    Злато вместо акции през 2016г.

    Първата търговия на годината беше овенчана с неуспех, след като китайския фондов пазар претърпя срив на борсовите индекси.

    Злато вместо акции през 2016г.

    Годината започна със срив на китайските фондови борси, които повлякоха всички фондови пазари след себе си. Изминалата година също не беше добра за пазара на акции, който премина през много несигурни моменти. Ето защо специалистите от Обединената банка на Швейцария (USB), съветват през тази година да се инвестира в злато, вместо в акции.


    “От 2011 г. насам златото е в период на спад. През 2016 г. обаче очакваме благородният метал да отлепи от 8-годишното си дъно и да се подготви за нов пик. Златото ще печели като добра инвестиция, а през 2017 г. цената му може да нарасне допълнително заради очакван спад на долара”, обясняват от банката.


    От банката посочват, че увеличението на интереси от страна на инвеститорите към златото, означава, че те са притеснени за търговията с акции. Първата търговия на годината беше овенчана с неуспех, след като китайския фондов пазар претърпя срив на борсовите индекси. Заради това, за първи път се включи новата китайска система за ограничаване на нестабилността на борсите.


    В началото на седмицата индексът Shanghai Composte изгуби 6,9% от стойността си. В същото време CSI 300, който отразява акциите на най-големите китайски компании, се сви със 7%.

     

    акции злато фондови пазари борса борсови индекси

    Оценка на новината

    0