• Треска за злато

    Треска за злато

    Криптовалутите съществуват от почти десетилетие. Затова време успяха да променят финансовия свят. А интересът към тях да нарасне в пъти.

    Треска за злато

    Само до преди половин година общата капитализация на всички търгувани криптовалути беше около 30 млрд. долара, а сега е над 170 млрд. долара. 

    Най-популярен и днес остава биткойнът, който заслужено получи титлата - дигитално злато. Фактите - от началото на месеца цената му нарасна драстично. Счупи поредния връх от 6 хил. долара само преди дни и то след като цената му се беше сринала с около 8%. 

    С времето криптовалутите се превърнаха в доходоносни инвеститорски убежища. Затова и интересът към виртуалните валути се увеличи драстично. Само преди дни един холандец реши да продаде всичко, което има и да заживее със семейството си в къмпинг. Парите, инвестирал в 85 биткойна. Засега рискът е оправдан.

    Дали трябва да се инвестира в криптовалути или не, мненията са на двата полюса. Самият Уорън Бъфет категорично отрича биткойна като валута, защото според него зад виртуалната валута не стои никаква реалност. В Русия пък забраниха сайтовете за криптовалути, но в същото време решиха да си направят КриптоРубла. В Япония дадоха зелена светлина на криптовалутите като ги превърнаха в законно разплащателно средство. 

    И все пак – мания или не, балон или не, на този етап анализаторите са сигурни, че цената на биткойна ще продължи да расте.

    пари инвестиции Биткойн криптовалути

    Оценка на новината

    5.00