• Рсковете при първично предлагане на криптовалути

    Рсковете при първично предлагане на криптовалути

    Според Европейският орган за ценни книжа и пазари, инвестициите в капитал за фирми без проспекти са рисковани и спекулативни

    Рсковете при първично предлагане на криптовалути

    Европейската институция алармира инвеститорите, че поемат сериозен риск инвестирайки в първично предлагане на криптовалути. Като причина за това се посочва фактът, че виртуални валути не подлежат на регулиране и реално инвестициите не са защитени по никакъв начин. Освен това практиката за инвестиране в криптовалути, се определя и като спекулативна, защото същестуват предпоставки за измама и престъпления.

    Самите кампании за първично предлагане на криптовалути се реализират чрез интернет и социалните мрежи. Криптовалутите най-често се създават и разпространяват посредством технология за разпределение на сметки или блокчейн с набиране на средства за проекти.

    Статистиката сочи, че значителна част от първичното предлагане на криптовалути се използвава от бизнеси, които са все още на много ранен етап от своето развитие и са реално застрашени от неуспех. Дори при евентуален успех на бизнеса, ползата за инвеститорите може да е изключително ниска в сравнение с инвестирания капитал. Друг недостатък на криптовалутите, е че не всички от тях се търгуват на виртуални валутни борси. На тези бори цената на криптовалутите е възможно да е изключително волатилна.

    Често информацията, която се предоставя на инвеститорите под формата на т. нар. „бял документ“ (white paper), е непълна, пристрастна и подвеждаща. Друго нещо, което инвеститорите трябва да вземат под внимание, е че технологията за осъществяване на първично предлагане на криптовалути, все още не е тествана.

    бизнес инвестиция криптовалути ЕОЦКП валутни борси борси

    Оценка на новината

    0