• 11% е ръстът в жилищното и ипотечното кредитиране на банка ДСК за 2018 година

    11% е ръстът в жилищното и ипотечното кредитиране на банка ДСК за 2018 година

    Трезорът е лидер на българския пазар с 20% от жилищните и ипотечните кредити

    11% е ръстът в жилищното и ипотечното кредитиране на банка ДСК за 2018 година

    Банка ДСК е лидер в жилищното и ипотечно кредитиране на българския пазар, с портфейл от над 2.1 млрд. лева към края на 2018 година. Трезорът обслужва 1/5 от жилищните и ипотечни кредити на банковия пазар. Очакванията са след обединяването с Експресбанк през 2020 година пазарният дял на банката да надхвърли 25 на сто.

    Към края на 2018 г. ДСК бележи ръст от 11% на годишна база на общия обем жилищни и ипотечни кредити. Преобладаващият дял от новите кредити е за покупка на жилищен имот, при среден размер на кредита от над 100 000 лева и среден срок на изплащане 24 години.

    От банката съобщават, че предоставят някои услуги с цел улеснение на бъдещите си клиенти - издаване на ипотечен сертификат за размер на кредит, изготвяне на предварителна оценка на имота преди процедурата по кандидатстване, избор между променлив и фиксиран лихвен процент за първите 3 или 5 години от срока на кредита, улеснена и бърза процедура по одобрение, осигурена нотификация за клиента чрез SMS при изготвена оценка и одобрен кредит, възможност за запазване на час за консултация в избран офис на банката.  

    На интерактивни устройства в зоните за самообслужване във високотехнологичните офиси на банката в „Сердика център“ и The Mall в София, както и в Икономически университет – Варна, е достъпен кредитен калкулатор, с който потребителите могат да получат предварителна информация за погасителна вноска и да изпратят онлайн запитване до банката.

    ДСК жилищни и ипотечни кредити

    Оценка на новината

    0