• Акционерите на „Еврохолд“ одобриха увеличение на капитала

    Акционерите на „Еврохолд“ одобриха увеличение на капитала

    Увеличението идва след офертата, която холдингът отправи за придобиването на активите на ЧЕЗ България

    Акционерите на „Еврохолд“ одобриха увеличение на капитала

    Акционерите на „Еврохолд България“ АД, една от водещите независими бизнес групи в региона на Централна и Югоизточна Европа и най-големият публичен холдинг в България, одобриха увеличение на капитала на компанията с близо 80 млн. лв. до 277 млн. лв. - чрез емитирането на нови акции. Решението е било взето на извънредно общо събрание, информираха от дружеството. 

    Увеличението на капитала на холдинга е последващо действие от намерението на компанията да придобие активите на ЧЕЗ България. На 1 април „Еврохолд“ отправи оферта за активите на електроразпределителното дружество, а на 19 април получи статут на ексклузивност в преговорите. От холдинга обявиха, че ще финансират сделката със собствени средства и с участието на водещи западноевропейски банки, като засега не се коментира възможната цена ва сделката.  

    „Еврохолд“ ще емитира до 80 милиона нови привилегировани акции, всяка с номинал 1 лв. и емисионна стойност 1.95 лв. По този начин холдингът може да набере до 154 млн. лв. Набраните средства ще бъдат използвани за подсилване на капиталовата позиция на групата, както и в подкрепа на нейната експанзия.

       

    акции ЧЕЗ Еврохолд

    Оценка на новината

    0