• Търгуващите в Интернет декларират електронните си магазини в НАП до 29 юни

  Търгуващите в Интернет декларират електронните си магазини в НАП до 29 юни

  Близо 11 000 е-магазина са обявени пред данъчните до момента

  Търгуващите в Интернет декларират електронните си магазини в НАП до 29 юни

  Търговците, които използват собствени или наети електронни магазини, или публично достъпни онлайн платформи за продажби, са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите до 29 юни 2019 година, напомнят от приходната администрация.  Изискването е валидно за лицата, които и в момента осъществяват е-търговия, а търговците, които занапред ще използват електронен магазин, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си. 

  Подаването на информация става само по електронен път чрез портала за електронни услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, допълват от приходната агенция.

  Електронната услуга работи от края на миналата година, като до момента вече са декларирани близо 11 000 електронни магазина. От 3 май в сайта на НАП е достъпна и нова електронна услуга, чрез която потребителите могат да видят дали конкретен онлайн търговец е декларирал магазина си пред НАП. 

  НАП електронни магазини

  Оценка на новината

  0