• Пощенска банка е най-активна в търговското финансиране в България за 2018 г.

  Пощенска банка е най-активна в търговското финансиране в България за 2018 г.

  За пети път институцията получи отличието на Европейската банка за възстановяване и развитие

  Пощенска банка е най-активна в търговското финансиране в България за 2018 г.

  Пощенска банка получи за пети път наградата за „Най-активна банка в България в търговското финансиране за 2018 г.” (Most Active Issuing Bank in Trade Finance for 2018) от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Призът беше връчен на официална церемония, която се проведе в Сараево, Босна и Херцеговина.

  По програмата за търговско финансиране на Европейската банка за възстановяване и развитие Пощенска банка постигна общ обем на реализираните сделки в рамките на над 17 млн. евро за изминалата година. Институцията, с помощта на програмата на ЕБВР, активно подкрепя външнотърговската дейност на български фирми. За поредна година Пощенска банка е водеща и на пазара на факторинг услуги в България – с над 45% пазарен дял от цялостния обем на факторинг бизнеса и 60% дял от експортния факторинг. На годишна база за 2018 г. финансовата институция бележи ръст на факторинг услугите от около 37%. Пощенска банка предлага услугите си в областта на факторинга в над 90 държави от Европа, Югоизточна Азия, Северна и Южна Америка.

  „За нас, като иновативна финансова институция, е призвание да създаваме условия за развитие на добрите идеи и проекти, защото те носят добавена стойност за икономиката и водят до повишаване на стандарта, благосъстоянието и конкурентоспособността. Тази награда показва, че сме изградили дългосрочни доверени партньорства с бизнеса, основани на професионализъм, отлично обслужване и надеждна консултация. Тя допълнително ни мотивира да продължим да работим още по-усилено в тази посока и занапред“, коментираха от Пощенска банка.

  Управляващият директор в ЕБВР Франсис Малиж заяви, че търговското финансиране е ключово за стимулиране на икономическото развитие и растеж, и именно силната мрежа от банки-партньори помага то да се осъществи.  

  Церемонията в Сараево беше част от 28-ата годишна среща на ЕБВР. Тя беше съчетана с бизнес форум, посветен на дигитализацията и възможностите за иновации, развитието на икономиките в държавите от Западните Балкани чрез насърчаване на малките и средни предприятия, и др. Целта на Европейската банка за възстановяване и развитие, която присъства в 29 държави от Европа и Азия, е да подпомага изграждането на пазарни икономики, да съдейства за осъществяване на структурни и секторни реформи, развитието на конкуренцията, инфраструктурата и др.

  Пощенска банка търговско финансиране награда на ЕБВР

  Оценка на новината

  0