• Райфайзенбанк стартира програма за сътрудничество с докторанти

  Райфайзенбанк стартира програма за сътрудничество с докторанти

  Райфайзенбанк предлага работа върху реални бизнес казуси и трудов договор в допълнение към държавната докторантска стипендия

  Райфайзенбанк стартира програма за сътрудничество с докторанти

  Райфайзенбанк България стартира програма за сътрудничество с докторанти (т.нар. Industry Funded PhD). В рамките на програмата Райфайзенбанк предлага работа върху реални бизнес казуси и трудов договор в допълнение към държавната докторантска стипендия .Първият докторант, който ще се възползва от възможността, е Глория Христова от Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.

  Тя ще разработва своята дисертация на тема „Количествен анализ и извличане на знания от текст“, докато работи върху реални казуси в сферата на анализа на големи бази данни в банката. Глория ще съчетава теоретични знания с практически опит, възползвайки се от достъпа до ресурсите на банката, както и от менторска подкрепа от експерти от различни отдели, изтъкват от Райфайзенбанк.

  „Университетската среда може да бъде генератор на добри идеи за бизнеса, а от своя страна ние можем да предложим на студентите и докторантите работа върху реални бизнес предизвикателства. Новата ни програма е поредната партньорска инициатива на банката, наред сThinkTank, Elevator Lab, Bootcamp и InnovationGarden, с които търсим решения в сферата на иновациите“, казва Даниел Алексиев, началник Отдел „Дигитално банкиране и иновации“ в Райфайзенбанк.

  IndustryFundedPhD програмата е второто подобно сътрудничество между Райфайзенбанк и Стопанския факултет на Софийския университет след инициативата ThinkTank 1.0 BigDataChallenge. През зимния семестър студентите от специалност „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“ работиха върху практически казус в сферата на анализа на база данни, свързан с кредитните карти. Най-добрите решения на студентите бяха представени на Управителния съвет на банката този февруари.

  Райфайзенбанк програма за сътрудничество с докторанти

  Оценка на новината

  0