• Правителството дава 21 млн. лв на общините

    Правителството дава 21 млн. лв на общините

    Допълнителните средства ще постъпят по бюджетите на Столична община, Габрово, Петрич, част от парите се отпускат и за храма „Св. Прокопий Варненски“ във Варна

    Правителството дава 21 млн. лв на общините

    Правителството одобри допълнителни средства в размер на 20.9 млн. лв. по бюджетите на общините Столична община, Габрово и Петрич и по бюджета на Министерския съвет. Това стана ясно сред днешното заседание на Министерския съвет.

    По бюджета на Столична община допълнителните средства са в размер на 15 млн. лв., и са предназначени за доставка, реновиране и модернизация на метровлакове - част от процеса на изграждане и модернизация на метрото в София. Отпуснатият финансовия ресурс ще позволи спазването на заложения график за изпълнение на дейностите по най-големия транспортен проект на територията на столицата.

    Одобрени са и допълнителни трансфери в размер на 5.4 млн. лв. по бюджетите на общините Габрово и Петрич, предназначени за ремонт и благоустрояване на улици, тротоари, междублокови пространства, укрепване и отводняване на инфраструктурни обекти, както и ремонт на общински пътища.

    Одобрените разходи по бюджета на Министерския съвет за 2019 г. са в размер на 500 хил. лв. и са предвидени за довършителни дейности в храма „Св. Прокопий Варненски“ във Варна.

    Варна Габрово Общини Столична община бюджети Петрич храм „Св. Прокопий Варненски"

    Оценка на новината

    5.00