• Бензиностанциите сменят фискалния си софтуер до 30 юни

    Бензиностанциите сменят фискалния си софтуер до 30 юни

    29 юни е последният срок за онлайн търговците, започнали дейност до края на 2018 година, да се впишат в НАП

    Бензиностанциите сменят фискалния си софтуер до 30 юни

    Наближава крайният срок, в който бензиностанциите трябва да сменят електронните си системи с фискална памет, напомнят от НАП. По силата на оспорваната от бизнеса Наредба Н-18, 30 юни е датата, до която търговците на горива трябва да съобразят фискалния си софтуер с новите изисквания.

    Три месеца по-късно – от 30 септември, всички бензиностанции ще трябва да издават нови касови бележки с разбивка на цената на горивото. Освен разликата в покупната и продажната цена, търговците на горива са задължени да включат и информация за размера на ДДС и за акциза.

    Наближава крайният срок и за онлайн търговците, стартирали дейност преди 29 декември 2018 година, отбелязват от приходната администрация. До 29 юни те ще трябва да обявят своите електронни магазини в НАП. До момента декларираните електронни магазини вече са над 12 000.  Подаването на данните става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, допълват от приходната агенция.

     

    НАП Наредба Н-18 електронни устройства с фискална памет

    Оценка на новината

    0