• „Пощенска банка“ придоби „Банка Пиреос България“

    „Пощенска банка“ придоби „Банка Пиреос България“

    Пълното сливане на двата трезора трябва да стане факт до края на годината

    „Пощенска банка“ придоби „Банка Пиреос България“

    „Пощенска банка“, част от „Юробанк груп“, приключи вчера придобиването на „Банка Пиреос България“, съобщиха от банката.  Става въпрос за ключово събитие в стратегията на групата за разширяване на международната ѝ дейност с фокус върху пазари, на които е лидер, се отбелязва в съобщението до медиите.

    До юридическото сливане на двете банки, „Банка Пиреос България“ ще остане дъщерно дружество на „Пощенска банка“. „Юробанк груп“ е регионална банкова група с канадски и американски фондове като основни акционери.

    Очаква се операционната интеграция на двата трезора да се осъществи до края на годината. До приключването ѝ клиентите на двете банки ще продължат да се обслужват в настоящия формат: клиентите на „Пощенска банка“ в клоновата мрежа и чрез електронните канали на „Пощенска банка“, а клиентите на „Банка Пиреос България“ ще бъдат обслужвани в клоновата мрежа и чрез електронните канали на „Банка Пиреос България“.

    Разработват се и общи продукти и услуги за клиентите на двете банки. В следващите седмици ще бъде пусната иновативната дигитална апликация – чатботът ЕVA 2.0, за да отговаря на клиентски въпроси. След приключване на юридическото сливане системите и процесите на двете банки постепенно ще бъдат интегрирани.

    Междувременно, клиентите на двата трезора ще получават ясна и навременна информация за процеса на сливането и актуална информация за банковите услуги, се уточнява също в прессъобщението.

    Пощенска банка Банка Пиреос България „Юробанк груп“

    Оценка на новината

    0