• 21 стартъпи и финтех компании се регистрираха за Elevator Lab 2019

    21 стартъпи и финтех компании се регистрираха за Elevator Lab 2019

    Платформата на Райфайзенбанк, която търси най-добрите готови финтех решения, е отворена за кандидатстване на българските компании и екипи до 21 юни

    21 стартъпи и финтех компании се регистрираха за Elevator Lab 2019

    21 стартъпи и финтех компании се регистрираха за участие в българското предизвикателство на Elevator Lab – програмата на Райфайзен Банк Интернешънъл за дългосрочно партньорство с финтех екосистемата и подкрепа на стартъпи в начална фаза, съобщиха от банката. Платформата за кандидатстване на българските компании и екипи е отворена до 21 юни на www.elevator-lab.at/bg.

    Наред с второто издание на Elеvator Lab Challenge България, с което Райфайзенбанк търси най-добрите готови финтех решения, тази година програмата включва и Elevator Lab Bootcamp, който предоставя менторска подкрепа на стартъпи в най-начална фаза и екипи с добри идеи, както и възможност за валидиране на и двуседмично обучение във Виена за победителя.

    Финалистите в двете категории на българската надпревара ще бъдат обявени на 25 юни, а победителите ще бъдат избрани на 3 юли от мениджмънта на Райфайзенбанк България. Българските финалисти в Elevator Lab Challenge и Bootcamp ще получат менторска подкрепа и от партньорите на инициативата. Сред тях са Microsoft, Viber, Google Digital Garage, Eleven, Evrotrust и Log Sentinel.

    Победителят в Elevator Lab Challenge България ще получи правото да участва на полуфинала на глобалната програма през септември, където ще се конкурира със стартъпи от цял свят. Тази година в глобалната платформа кандидатстваха 287 финтех компании, като 60% от кандидатите са от Европа, 18% – от Азия, а 10% – от Северна Америка.

    Ако се нареди сред отличените в Elevator Lab 2019, иновацията на българска финтех компания може да бъде внедрена в системите на банките от групата Райфайзен Банк Интернешънъл и да стане достъпна за над 16.3 млн. клиенти.

     

    стартъп Райфайзенбанк финтех ElevatorLab

    Оценка на новината

    0