• 15 000 електронни магазини са декларирани в НАП

  15 000 електронни магазини са декларирани в НАП

  Ежегодните щети за бюджета от невнесени данъци и осигуровки в онлайн търговията възлизат на около 170 млн. лв., изчислили са данъчните

  15 000 електронни магазини са декларирани в НАП

  Близо 15 000 електронни магазини са декларирани в НАП до изтичането на крайния срок - 29 юни, съобщават от приходната агенция. С промени в законодателството бяха въведени допълнителни изисквания към електронните търговци, които приемат картови плащания или такива чрез куриери, да подадат информация за сайтовете си в НАП.

  Потребителите могат да проверят дали онлайн магазинът и търговецът, от когото купуват стоки или услуги, са регистрирани, чрез безплатна електронна услуга, информират от НАП. Проверката може да се направи на следния интернет адрес: https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/goto:dec2009.REGREPESHOP.home.

  През следващия месец от НАП ще направят контролни покупки от е-магазини, за да проверят дали се спазват данъчните изисквания, предупреждават от приходната агенция. Анализ на ведомството сочи, че ежегодните щети за бюджета от невнесени данъци и осигуровки в онлайн търговията възлизат на около 170 млн. лв. 

  НАП Национална агенция за приходите електронен магазин е-търговия

  Оценка на новината

  0