• ОББ с нова услуга "видео банкиране" за своите бизнес клиенти

    ОББ с нова услуга "видео банкиране" за своите бизнес клиенти

    ОББ е първата банка, която предлага услугата видео банкиране, като целта й е да пести време и лични посещения на бизнес клиентите си

    ОББ с нова услуга "видео банкиране" за своите бизнес клиенти

    "Обединена българска банка", част от белгийската КВС Груп, е първата банка на българския пазар, която предлага на своите бизнес клиенти новата услуга „Видео банкер“, съобщиха от финансовата институция.  Иновативната услуга дава възможност на клиентите, които не могат да посетят клон на банката, да проведат видео среща с консултант и да обсъдят съвместно в реално време текущи въпроси и теми. В първата си фаза проектът е достъпен за фирмени клиенти (микро, малък и среден бизнес, както и корпоративни клиенти), опериращи на територията на София, а в края на месец септември услугата ще бъде активна и за фирмените клиенти на ОББ от цялата страна.

    Проучване, проведено от ОББ преди въвеждането на новата възможност за отдалечено общуване, показва, че близо 84% от клиентите на банката одобряват идеята и смятат въвеждането ѝ за отлично решение, което спестява време. Новата услуга дава възможност клиенти и експерти на банката отдалечено да работят по документи, да споделят екрани и да организират конферентни видео разговори.     

    Услугата може да се достъпва от всяко устройство – смартфон, таблет, десктоп - чрез използването на стандартни за потребителя интерфейси. Видео банкирането е част от амбицията на ОББ да предостави на своите клиенти богат набор от комуникации за тяхно улеснение и максимално удобство, изтъкват от банката.

    Сигурността на връзката се гарантира от водеща в световен мащаб платформа за видео срещи, която осъществява контакта между експерт и клиенти и позволява E2E криптиране. Съобразявайки се с желанието на своите клиенти, ОББ няма да извършва запис на видеосрещите за бизнес клиенти, в случай че не се изисква регулативно.

     

    Снимка: ОББ

    ОББ КВС Груп Видео банкер

    Оценка на новината

    0