• JPMorgan съветва клиентите си да кандидатстват и в други банки

    JPMorgan съветва клиентите си да кандидатстват и в други банки

    JPMorgan изпрати имейли на хиляди свои клиенти, които са кандидатствали по Програмата за защита на доходите, за да ги уведоми, че банката се притеснява, "че средствата отново могат да свършат бързо"

    JPMorgan съветва клиентите си да кандидатстват и в други банкиJPMorgan Chase

    JPMorgan Chase предупреждава някои клиенти, че дори и да бъдат одобрени да получат свежи средства по федералната програма за подпомагане на малкия бизнес, парите няма да стигнат и може да би е по-добре да кандидатстват другаде.

    JPMorgan изпрати имейли на хиляди свои клиенти, които са кандидатствали по Програмата за защита на доходите, за да ги уведоми, че банката се притеснява, "че средствата отново могат да свършат бързо", според копие, получено от CNBC.

    „Вашата кандидатура все още е в етап 1 и Ви предстои все още много работа“, казаха от банката. „Искахме да ви дадем тази информация, за да можете да решите дали искате да опитате да кандидатствате при друг кредитор.“

    Банката, която от 3 април е залята от искания за повече от 40 милиарда долара заеми, постави клиентите си в четирите категории, показващи напредъка на подадените от тях заявления. Тези, които са най-отдалечени на ред, са в етап 1 и са получили най-стария език:

    Клиентите от малкия бизнес се оплакват, че банките, включително JPMorgan, бавно обработват заявленията по програмата, за която министърът на финансите Стив Мнучин заяви, че ще доведе до отпускане на заеми още в същия ден.

    Фурорът нарасна, след като първоначалните 350 милиарда долара, предназначени за Програмата за защита на доходите, бързо бяха изчерпани и беше разкрито, че по-големи клиенти, включително публично финансирание компании с достъп до капиталови пазари, имат по-голям успех в осигуряването на заеми.

    Дори преди втория кръг от 310 милиарда долара финансиране за Програмата за защита на доходите да бъде одобрен от законодателите, което се очаква да се случи в четвъртък, експертите в бранша заявиха, че финансирането може да продължи само няколко дни.

    Банките разработват непрекъснато приложения, чрез които заявленията могат да бъдат изпращани чрез портала за заеми на малкия бизнес, когато програмата се отвори отново.

    Все пак собствениците на фирми могат да се получат по-добри шансова, ако кандидатстват и в други банки, тъй като много кредитори поставят приоритет на своите досегашни клиенти, а новите кандидати оставят на по-заден план. Няма гаранция, че законодателите ще одобрят допълнително пари по програмата след втория тур.

    Миналата седмица JPMorgan заяви, че има заеми на стойност 26 милиарда долара от стотици хиляди клиенти, които трябва да бъдат финансирани.

    малък бизнес JPMorgan кредиритане

    Оценка на новината

    5.00