• Печалбите на Lloyds Bank се понижават с 95 на сто, тъй като прогнозите са за 1,4 милиарда паунда лоши дългове

    Печалбите на Lloyds Bank се понижават с 95 на сто, тъй като прогнозите са за 1,4 милиарда паунда лоши дългове

    Банката очаква повишениев броя на хората, които не могат да изплатят заемите си, тъй като пандемията удари домакинствата

    Печалбите на Lloyds Bank се понижават с 95 на сто, тъй като прогнозите са за 1,4 милиарда паунда лоши дълговеLloyds_bank

    Lloyds Banking Group отчете масивен спад на печалбата поради влошаващите се икономически условия през първите три месеца на годината.

    Печалбата от предварителните данъци падна с 95 на сто на 74 милиона британски лири, което е спад от над 1,6 милиарда британски лири в сравнение със същия период на миналата година.

    Цифрите означават голямо предизвикателство за банката, тъй като тя се опитва да подпомогне болния бизнес по време на кризата с коронавируса. Заемамодателят осигури 1,4 милиарда британски лири за покриване на лоши заеми.

    Изпълнителният директор Антонио Хорта-Осорио заяви: „Пандемията от коронавирус представлява безпрецедентно социално и икономическо предизвикателство, което оказва значително влияние върху хората и бизнеса във Великобритания и по света.

    „Икономическите перспективи са очевидно предизвикателни, като по-дългосрочните резултати зависят от тежестта и продължителността на пандемията и действията от страна на правителството и други мерки във Великобритания и по целия свят.“

    Нетният доход достигна малко под 4 млрд. британски лири, което е по-малко от 4,4 млрд. паунда за същия период на миналата година. Печалбата след данъците спадна с 60% до 480 млн. паунда, докато разходите намаляха незначително до 2 млрд. паунда.

    Банката заяви, че е отпуснала около 410 милиона лири на около 3000 малки предприятия като част от правителствената схема за подпомогане на бизнеса по време на кризата, породена от коронавируса.

    Той също така е предоставил отсрочки за плащане на 83 000 клиенти за финансиране на моторни превозни средства, 175 000 клиенти, които са взели лични заеми, и 219 000 притежатели на кредитни карти.

    Повече от 400 000 притежатели на ипотека, също получиха отсрочки за плащане.

    Банката оттегли финансовите си насоки към инвеститорите, като заяви, че дългосрочното въздействие на Covid-19 все още не е ясно.

    Както старшите служители, така и ръководителите няма да получат бонус тази година, казаха от банката, и дори вече са намалили дивидентите си миналия месец.

    Г-н Хорта-Осорио добави: „Бих искал да отдам почит на примерната всеотдайност, която проявяват всички наши колеги от цялата група, предоставящи жизненоважни банкови услуги на нуждаещите се и оказват подкрепа на най-уязвимите. "

    Великобритания Covid-19 Lloyds Banking Group

    Оценка на новината

    5.00