• Анализ на щатската фондова борса ( 12.05.20)

    Анализ на щатската фондова борса ( 12.05.20)

    За жителите на окръг Лос Анджелис вероятно ще остане в сила заповедта за дистанциране до месец юли

    Анализ на щатската фондова борса ( 12.05.20)

    Фючърсите на акциите промениха курса си за една нощ по време на сесия и се повишиха в сряда, като търговците очакваха коментар от председателя на Федералния резерв Джером Пауъл по-късно сутринта на същия ден.
     Във вторник трите основни индекса на акции на САЩ приключиха с най-голямото си еднодневно понижение в седем сесии. Причината за това е, че участниците на пазара се стремят да се предпазят от процесите на повторно отваряне на някои щати и обмислят продължаване на поръчките в други големи райони.

    За жителите на окръг Лос Анджелис вероятно ще остане в сила заповедта за дистанциране до месец юли, заявиха официални представители. А за жителите на Ню Йорк вероятно – поне до юни, съобщи кметът Бил Де Блазио, по-рано тази седмица.

    Други държави и окръзи обаче вече са в „разгара“ на повторно отваряне или скоро ще започнат този поетапен процес. По време на конгресните показания във вторник Антъни Фочи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, предупреди за последици, които „могат да бъдат сериозни“, ако части от страната се отворят преди пандемията да бъде адекватно овладяна.

    „Ако смятате, че държим всичко под контрол, не го правим!“, каза още Фочи. „И ако погледнете динамиката на епидемията, наблюдаваме намаляване на хоспитализациите и инфекциите на някои места, например в Ню Йорк, както и в Ню Орлиънс. Но в други части на страната се наблюдава точно обратното. "

    Както икономистите, анализаторите и участниците на пазара признаха, че продължителните спирания, които спомогнаха за намаляване на новия растеж на вируса, са едновременно за сметка на икономическата и бизнес активност. Редица служители на Федералния резерв, които направиха публични забележки във вторник, публикуваха по-предпазливи коментари около близкото и дългосрочното въздействие на корона вируса върху американската икономика и финансовите пазари.

    Президентът на Кливленд Фед Лорета Местер, избирател в тазгодишния Федерален комитет за отворен пазар (FOMC), заяви в подготвени забележки, че очаква безработицата да достигне 20% в страната, а за второто тримесечие годишният растеж на БВП да бъде отрицателен с цели 40 %, преди да започне постепенно икономическо възстановяване през втората половина на годината.

    По време на предаване във вторник, президентът на Сейнт Луис Фед Джеймс Булард заяви: „Ще получите твърде много бизнес провали и наистина ще се нанесат трайни щети.

    В сряда председателят на Фед Джером Пауъл ще говори за текущата икономическа ситуация чрез уебкаст, домакин на Института за международна икономика в Петерсон в 9:00 ч. ET.

    Седмичният индекс за ипотечни заявки на Асоциацията на ипотечните банкери нарасна с 11%, спрямо предходната седмица за периода, който завършва на 8 май. Това увеличи печалбата от 3,9% спрямо предходната седмица.

    Продължава да се наблюдава значително възстановяване на приложенията за покупки, тъй като миналата седмица повечето големи държави отбелязаха увеличение на дейността си. В десетте най-големи щата в проучването на MBA, Ню Йорк - след 9% печалба преди две седмици - доведе до увеличенията с 14% скок. Илинойс, Флорида, Джорджия, Калифорния и Северна Каролина също имаха двуцифрено увеличение миналата седмица“, казва в изявление Джоел Кан, асоцииран вицепрезидент на MBA за икономическо и промишлено прогнозиране.

    „Очакваме тази положителна тенденция със закупуването да продължи с различни темпове в цялата страна, тъй като държавите постепенно започват да разхлабват мерките за социално дистанциране, а търсенето на жилища възвърна обичайната си тенденция типична за последните седмици от пролетния сезон“, добави Кан.

    Пазарният композитен индекс, който включва обем както за рефинансиране, така и за приложения за покупки, е нараснал с 0.3% за седмицата, приключила на 8 май, след ръст от 0.1% спрямо предходната седмица.

    Източник: yahoo finance

    финансови пазари фондова борса фючърси щатската фондова борса

    Оценка на новината

    5.00