• Анализ на щатската фондова борса (20.05.20)

    Анализ на щатската фондова борса (20.05.20)

    По време на редовната сесия в сряда, акциите скочиха

    Анализ на щатската фондова борса (20.05.20)

    Фючърсите на акции отбелязаха положителни показатели в сряда вечерта, което ускори печалбата от редовна сесия и изпрати S&P 500 до най-високото ниво от началото на март.

    По време на редовната сесия в сряда, акциите скочиха. Причината за това е, че инвеститорите се обнадеждиха от повторното отваряне на държавата и облекчаването на ограниченията за блокиране на границите. Корпоративните приходи на търговците на дребно, като Lowe's (LOW), също отбелязаха положителни резултати.

    И докато акциите на Target отчетоха ниски нива, търговците на едро отбелязаха високи тримесечни резултати, които надхвърлят консенсусните оценки, подчертавайки успехите на някои търговци на дребно в използването на цифрови продажби, за да се смекчат прекъсванията поради оставане на поръчки.

    Други компании обаче отчетоха зашеметяващ спад в бизнес активността по време на пандемията. Туристическата компания Expedia (EXPE) отбеляза тримесечна загуба и заяви, че през втората половина на март резервациите са намалели с цели 90%.

    Игралната компания Take-Two Interactive Software (TTWO) отчете фискални резултати за четвъртото тримесечие, които надхвърлиха очакванията. Прогнозите подсказват, че компанията не е предполагала, че свързаният с вируса „тласък“ на бизнеса ще се увеличи със същата скорост и през втората половина на годината.

    Във всеки от 50-те щата се наблюдава облекчаване на мерките под една или друга форма. По последни данни към сряда заразените в САЩ са повече от 1,5 милиона души, а броя на смъртните случаи е нараснал до 93 000 души.

    Продължават опасенията свързани с въздействието на пандемията върху икономиката на страната. От протоколите от заседанието на Федералния комитет за отворен пазар в края на април, става ясно, че редица служители предполагат, че пандемията може да има по-дълготрайни последици. Някои дори смятат, че „съществува голяма вероятност в близък или средносрочен плана да  избухнат т.нар. „вторични вълни“ на коронавирусната инфекция, което неминуемо ще предизвика „продължителен период на силно намалена икономическа активност."

    Все пак участниците на пазара вярват, че Фед или Конгресът ще направят всичко възможно, за да осигурят необходимите допълнителни стимули в случай на нови икономически сътресения заради пандемията.

    В четвъртък участниците на пазара са готови да получат седмичния отчет за безработицата на Министерството на труда. Очаква се той да отрази още 2,4 милиона американци, новоподадени обезщетения за безработица през седмицата, приключила на 16 май, което ще доведе до общия брой нови седмични искания за безработица от седмицата, приключила 20 март, до над 38 милиона!

    финансови пазари фондова борса фючърси щатската фондова борса

    Оценка на новината

    5.00