• Анализ на щатската фондова борса (21.05.20)

    Анализ на щатската фондова борса (21.05.20)

    Фючърсите на акции стартираха с минимални промени в четвъртък вечерта

    Анализ на щатската фондова борса (21.05.20)

    И трите основни индекса завършиха редовната сесия с ниски нива. Резултатите от тримесечните корпоративни приходи също бяха смесени. Причината за това са задълбочаващите се проблеми, свързани с последиците от икономическите щети от разразилата се пандемия, съчетани със страховете от повишаване на напрежението в отношенията между САЩ и Китай.

    Притесненията, че отношенията с Китай могат да станат все по-обтегнати, избухнаха в четвъртък, след като американските сенатори въведоха двупартиен законопроект, който ще санкционира китайските служители и организации, които прилагат нововъведените мерки за сигурност в Хонконг. Това стана ден, след като сенатът прие законопроект, който ще затрудни китайските компании да създадат списък на американските борси.

    По-рано в четвъртък, седмичният доклад на американското министерство на труда за първоначалните искания за безработица показа още 2.438 милиона души, които са подали искове за осигуряване за безработица миналата седмица. С тях общата сума на новите искове нарасна над 38 милиона. За седмицата приключила на 8 май, исканията за обезщетение за безработица достигнаха нов рекорд от над 25 милиона!

    Нарастващият брой безработни, загубили работните си места заради пандемията показва, че съкращенията вече не са само заради спирането на икономиката и изоставането на вземанията, които се обработват“, казва в бележка Торстен Слок, главен икономист в Deutsche Bank Securities. „Вместо това, фактът, че загубихме 2,4 милиона работници и служители след девет седмици на COVID-19, предполага, че това, което се случва, е по-трайно пренасочване на работници далеч от работни места в индустрии, които изискват висока степен на работа лице - лице в лице и близко физическо взаимодействие“, добави той.

    На фона на икономическите данни, които остават исторически слаби, служителите на Федералния резерв затъмниха надеждата за бързо възстановяване с т.нар. V-образна форма /резултат на борсата/, който е нараснал с 32% от нивото си на 23 март. Това е индикация, че залозите към този момент са нежелателни.

    В коментар в четвъртък президентът на Фед в Ню Йорк, Джон Уилямс, заяви, че прогнозира "няколко много трудни месеца пред нас", а заместник-председателят на Фед - Ричард Кларида, допълни, че "нетният ефект" от пандемията ще бъде "спад на съвкупното търсене спрямо съвкупното предлагане, както в краткосрочен, така и в средносрочен план. “

    След затварянето на пазара, производителят на чипове Nvidia (NVDA) отчете продажби за първото тримесечие, които нараснаха с 39% спрямо миналата година и печалба, която надхвърли очакванията. Прогнозите им за текущото тримесечие също. Ross Stores (ROST) отчете тримесечните продажби, които са намалели наполовина в сравнение с тези през миналата година и които се приравняват на загуба на фона на затворените магазини по време на пандемията. Компании, включително Alibaba (BABA), Deere (DE) и Foot Locker (FL), са готови да отчетат тримесечни резултати преди отварянето на пазара в петък.

    Към този момент няма изнесени доклади за вътрешни икономически данни, които да бъдат представени.

    фондова борса фючърси щатската фондова борса

    Оценка на новината

    5.00